AcasăEvenimentSportHandbal. Liga Campionilor. Oltchim a debutat cu victorie categorică în noul sezon!

Handbal. Liga Campionilor. Oltchim a debutat cu victorie categorică în noul sezon!

DISTRIBUIȚI

Formaţia Oltchim Râmnicu Vâlcea a depăşit frământările socio-economice din ultimele săptămâni şi păşit cu dreptul în noul sezon al Ligii Campionilor la handbal feminin.
Campioana României s-a impus în faţa propriului public în faşa echipei austriece Hypo Viena, cu 30-25, după un meci pe care l-a controlat în totalitate. Oltchim a condus ostilităţile încă din debut, când pivotul Oana Manea a deschis balul cu o aruncare de pe semicercul de 6 metri, iar Bulatovic şi-a început recitalul de goluri ducând scorul la 2-1.

Hypo s-a ţinut bine în primele minute şi desprinderea Oltchimului la două goluri pe tabelă a venit abia în minutul 8. Aurelia Brădeanu a pătruns pe inter dreapta şi a scos aruncarea de la 7 metri, transformată precis de Bulatovic.

Era 5-3 pentru Oltchim şi portăriţa Navarro, titularizată de Jakob Vestergaard în locul Paulei Ungureanu pentru prima parte a meciului, avea o primă intervenţie salvatoare.

Diferenţa de două goluri s-a menţinut şi după golul marcat de Jovanovic pe contraatac (6-4, min.11), dar Hypo a revenit restabilind egalitatea la şase chiar la jumătatea primei reprize.
În cealaltă partidă a Grupei A se vor întâlni, duminică, Randers şi Buxtehuder.
Mai întâi Acimovic a primit o minge în centru şi a finalizat cu aruncare în forţă. A urmat ratarea Adrianei Nechita de pe extrema dreaptă şi parada lui Navarro la un un 7 metri executat de Do Nascimento.

În cele din urmă Rodriguez a făcut 6-6 în minutul 15 şi tot ea a ratat tot de la 7 metri faţă în faţă cu Ungureanu. A fost prima şi de altfel singura ocazie când Hypo putea trece la conducerea meciului.

Vestergaard a trimis-o pe teren în minutul 19 pe Cristina Neagu în aplauzele publicului spectator într-un moment în care Oltchim nu reuşea desprinderea.

Intrarea interului stânga, revenit după 20 de luni de pauză, în handbalul de performanţă, a dinamizat jocul ofensiv al Oltchimului şi rezultatele nu au întârziat să apară.

De un minut a avut nevoie Neagu pentru a-şi arăta clasa. A plutit peste apărarea adversă şi a marcat cu o aruncare precisă pentru 9-8 în minutul 20.

Abia cu trei minute înaintea pauzei Oltchim s-a distanţat la trei lungimi după trei goluri consecutive marcate de Bulatovic, Stanca de pe pivot şi Neagu cu o aruncare la colţul lung.

La pauză Oltchim a intrat cu avantaj de trei goluri, scor 15-12. Diferenţa pe tabelă s-a mărit în partea secundă, mai întâi la patru goluri, pentru a ajunge în minutul 48 la 27-20.

Bulatovic, Barbosa, Neagu, Manea şi Brădeanu au marcat din toate poziţiile în faţa unei echipe internaţionale care nu şi-a mai găsit ritmul din prima repriză.

Eliminările dictate împotriva Oanei Manea şi Alexandrinei Barbosa au tăiat din elanul Oltchimul şi astfel Hypo a schiţat o revenire. Echipa austriacă s-a apropiat la patru goluri diferenţă cu şase minute până la final, dar Oltchim nu avea cum să mai piardă victoria.
Marcatoare: Oltchim – Bulatovici 10 goluri, Manea 5, Barbosa 4, Jovanovici 2, Brădeanu 2, Managarova 2, Stanca 2, Neagu 2, Nechita 1;
Hypo Viena – Acimovici 6 goluri, Do Nascimento 5, Diniz 4, Cavaleiro 3, Temes 2, Rodrigues 2, De Moura 2, Da Silva 1.
Cea de-a doua partidă a grupei A este programată luni, între Randers HK şi Buxtehuder SV.
Programul în continuare al campioanei României în grupa A este următorul: Buxtehuder SV – Oltchim (20 octombrie), Randers HK – Oltchim (27 octombrie), Oltchim – Randers HK (4 noiembrie), Hypo – Oltchim (11 noiembrie) şi Oltchim – Buxtehuder SV (18 noiembrie).
Primele două clasate din fiecare dintre cele patru grupe se califică în faza grupelor principale, în care meciurile vor începe în 2 februarie 2013. Tragerea la sorţi a celor două grupe principale va avea loc în 20 noiembrie.
Obiectivul Oltchimului în actuala stagiune este câştigarea trofeului, la două sezoane distanţă de când a jucat finala.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA