AcasăEvenimentSportHandbal. Feminin. Liga Națională. Victorie muncită și meritată! Baia Mare câștigă la...

Handbal. Feminin. Liga Națională. Victorie muncită și meritată! Baia Mare câștigă la pas meciul cu echipa selecționerului Tadici!

spot_img

DISTRIBUIȚI

HC Zalău – HCM Baia Mare 24-30 (11-15)
De-a lungul unei istorii care a adunat zeci de partide între echipele din primul eșalon handbalistic al țării, rare au fost cazurile în care Baia Mare a avut câștig de cauză, mai ales pe terenul vecinilor. Din fericire, unul dintre aceste momente a avut loc în această seară, în sala sporturilor de la Școala generală ”Avram Iancu” din Zalău, acolo unde fetele pregătite de Costică Buceschi și Magda Kovacs au reușit să câștige în fața mult mai titratului lor coleg Gheorghe Tadici, selcționerul naționalei de senioare a României. Și, cum se apropie Campionatul European din Serbia, cele patru băimărene chemate de Tadici la lotul național, s-au gândit că n-ar fi rău dacă i-ar face o demonstrație de valoare, dăruire și ambiție sportivă, chiar pe terenul acestuia. Mihaela Smedescu a avut vreo 15 intervenții bune (inclusiv un 7 metri apărat), Melinda Geiger a marcat jumătate din golurile echipei (15), Eliza Buceschi (6 reușite) a intrat în rolul principal exact atunci când echipa avea cea mai mare nevoie de ea înscriind trei goluri spre finalul partidei, iar Aneta Pîrvuț (4 goluri) a demonstrat că poate fi o soluție pentru postul de extremă dreaptă.

Foarte bună și evoluția Renatei Ghionea-Tătăran, cum nu putem avea ”vorbe de scădere” nici pentru Timeea Tătar, Oana Herman, Jenica Rudics sau Claudia Cetățeanu, cea care a evoluat efectiv doar câteva zeci de secunde în poartă, timp suficient însă pentru a para două aruncări de la șapte metri. Un meci pregătit până în cele mai mici amănunte de către cei doi antrenori, Buceschi afișând un calm englezesc, superior altor manifestări de pe banca alăturată, inspirat în alegerea soluțiilor de moment, ascultat de jucătoare. Știu sigur că în interior n-a fost deloc calm, dar, uneori, ceea ce se vede în vitrină este mai important decât ce se găsește în magazin.

HCM rămâne doar cu înfrângerea suferită în fața clujencelor de la U Jolidon, are zece puncte din șase meciuri, și zău că îi stă foarte bine pe poziția a doua a clasamentului, după Olchim. Fetele noastre au trecut peste un hop deosebit de greu, demonstrând o maturitate neverosimilă pentru vârsta fragedă a unora dintre ele. Am mai spus-o dar îmi place să repet: Baia Mare are una dintre cele mai frumoase și valoroase echipe din istoria de 60 de ani a handbalului feminin băimărean. Un îndemn pentru iubitorii acestui sport de a veni la sală atunci când echipa evoluează acasă, pentru că merită privit spectacolul oferit de aceste minunate fete.

Era să uit de cei doi arbitrii, nemeritat, pentru că personal m-au făcut să cred că handbalul românesc are perspective de creștere dacă ”judecata” jocului (din teren) este lăsată pe mâna unor astfel de oameni. Un arbitraj aproape ireproșabil din toate punctele de vedere. Apropo de cei doi buzoieni, Vasile Pavel și Marian State. Săptămâna trecută am avut o discuție cu președintele Liviu Bala și directorul sportiv Daniel Kotecz, prilej cu care Liviu ne-a împuiat capul cu victoria pe care fetele o vor obține la Zalău. ”Fetele sunt în formă maximă, au ambiție să-și  demonstreze valoarea, atmosfera este excelentă și, în plus, ne fluieră doi arbitrii, Pavel și State, care nu fac pe ei când se ridică Tadici să-i intimideze. Dimpotrivă, îl trimit automat în tribună”. Mărturisesc că nu l-am crezut atunci, dar acum îmi pare bine că a avut perfectă dreptate.

HC Zalău: Adina Mureşan (4 intervenţii), Andreea Mureşan (4 intervenţii), Roman – Szucs 7 goluri (1 din 7m), Varga 4 (3 din 7m), Pintea 3, Bădiţă 3, Beşe 2, Pera 2, Trif 1, Ţurcaş 1, Czeczi 1
Aruncări de la 7m: 7/4
Eliminări: Czeczi, Szucs, Bădiţă, Pintea (2)
Antrenor: Gheorghe Tadici

HCM Baia Mare: Smedescu (14 intervenţii), Cetăţeanu (2 intervenţii) – Geiger 15 goluri (4 din 7m), Buceschi 6, Pîrvuţ 4, Ghionea 3, Tătar 1, Negria 1
Aruncări de la 7m: 4/4
Eliminări: Bondar (2), Tomescu (3). Cartonaş roşu: Tomescu
Antrenor: Costică Buceschi și Magda Kovacs

Grigore Ciascai

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA