spot_img
AcasăEvenimentSportHandbal. Cupa EHF HC Zalău, aproape sigur în semifinale!

Handbal. Cupa EHF HC Zalău, aproape sigur în semifinale!

DISTRIBUIȚI

HC Zalău, echipa pregătită de antrenorul emerit Gheorghe Tadici, a făcut un pas mare spre semifinalele Cupei EHF, a treia competiţie europeană ca valoare. Ardelencele au învins sîmbătă seara cu 26-24, în deplasare, formaţia franceză HBC Nimes.

Zalăul a condus pe toată durata partidei, s-a instalat confortabil în meci încă din primele minute şi la pauză avea un avantaj de 7 goluri: 16-9. În repriza secundă, impulsionate de cei 3.000 de suporteri din tribune, franţuzoaicele au jucat mai bine şi au redus din handicap. A fost 16-22 în minutul 53, 20-25 în minutul 58 şi doar 24-26 la final, un rezultat care oferă însă Zalăului prima şansă la calificarea în semifinale, mai ales că returul se joacă în România, pe 11 martie.

HC Zalău nu s-a mai calificat în semifinalele unei cupe europene de 11 ani, ultima ispravă de acest gen înregistrîndu-se în sezonul 2000-2001 în Cupa Cupelor. Ardelencele au fost eliminate în penultimul act de Motor Zaporojie din Ucraina. Cea mai mare performanţă a Zalăului rămîne însă cîştigarea City Cup în 1996.

Tadici a primit cartonaş galben din partea oficialilor spanioli după ce a protestat de cinci ori, iar publicul s-a amuzat cînd tehnicianul a dat cu treningul de parchet.

„Îl apreciez pe Tadici, e un bun strateg. Nu îl voi aprecia niciodată pentru modul pedagogic. Trebuie să recunosc însă că modul autoritar în care conduce a învins modul dictatorial în care pregătesc eu. Nu ştiu ce sentimente voi avea cînd mă voi da piept cu Zalău, e o echipă la care am evoluat. Zalăul a bătut pentru că a avut o apărare agresivă, iar fetele mele s-au speriat în prima repriză”, a spus Emanuela Ilie, antreanoarea formaţiei Nimes, la Radio GSP.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA