AcasăActualitateHAIDA, HAI ÎN MARAMUREŞ - A treia ediție a Zilelor Maramureșului a...

HAIDA, HAI ÎN MARAMUREŞ – A treia ediție a Zilelor Maramureșului a debutat cu parada portului popular (FOTO)

spot_img

DISTRIBUIȚI

HAIDA, HAI ÎN MARAMUREŞ A treia ediție a evenimentului Zilele Maramureșului – Haida, hai în Maramureș!” a debutat vineri, 19 mai, cu ședința festivă desfășurată în Sala ”Bogdan Vodă” a Consiliului Județean Maramureș.


Alături de reprezentanții Consiliului Județean s-au aflat și prefectul de Maramureș, Sebastian Lupuț, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, secretarul de stat în Ministerul Turismului, Bogdan Tomoiagă, secretarul de stat în Ministerul Sportului, Cosmin Butuza, reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Cuvântul de deschidere i-a revenit președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, care a subliniat faptul că județul a îmbrăcat straie de sărbătoare, evenimentul Zilele Maramureșului desfășurându-se la un alt nivel față de anii trecuți.

”Am stabilit în plenul Consiliului Județean că promovarea Maramureșului și recâștigarea relațiilor internaționale reprezintă o prioritate a județului. Mulțumesc partenerilor noștri: Ministerului Afacerilor Externe, Ministerul Turismului, Prefectura Maramureș, Primăria Municipiului Baia Mare, care au înțeles că, muncind împreună putem aduce satisfacție socială locuitorilor.

Dorim să le arătăm oaspeților de seamă care ne vizitează județul cât de frumos este Maramureșul, portul și tradițiile noastre, arhitectura tradițională, toate moștenite de la strămoșii noștri. Avem speranța că, atunci când se vor întoarce în țările lor, aceștia vor vorbi cu încântare despre tot ce au văzut aici, fapt care va aduce noi și noi turiști în Maramureș”, a arătat șeful administrației județene.

Președintele Consiliului Județean a dorit să precizeze faptul că, de organizarea acestui eveniment s-a ocupat vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Ioan Doru Dăncuș.
Și prefectul Sebastian Lupuț a felicitat reprezentanții Consiliului Județean pentru inițiativă și implicare și a precizat faptul că Maramureșul trebuie păstrat în topul destinațiilor turistice.

Microfonul a revenit, apoi, primarului de Baia Mare, Cătălin Cherecheș, care a remarcat amploarea și anvergura evenimentului. Edilul de Baia Mare a arătat că municipiul este o poartă de intrare în Maramureș, o poartă plină de lumină și de frumos.

”Sunt foarte multe lucruri bune pe care le putem face împreună ca băimăreni și ca maramureșeni.

Mă bucur să văd deschiderea pe care o aveți pentru astfel de proiecte și, împreună, avem obligația să ridicăm ștacheta în toate domeniile. Împreună cu reprezentanții Consiliului Local Baia Mare, cu colegii din executivul Primăriei Baia Mare vom face tot posibilul pentru a avea un parteneriat corect cu cei din Consiliul Județean.

M-am bucurat să văd că instituții locale sprijinite de municipiul Baia Mare au fost incluse în programul Zilelor Maramureșului. Să fim, pe mai departe, gazde bune pentru cei care ne vin ca oaspeți, să arătăm cât suntem de primitori și ospitalieri”, a precizat primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

Secretarul de stat în Ministerul Turismului, Bogdan Tomoiagă s-a declarat onorat și emoționat să se afle din nou la masa consilierilor județeni, de această dată, însă, dintr-o altă calitate.

”Vă felicit pentru implicarea și eforturile pe care le faceți pentru a promova România în plan intern și internațional. Maramureșenii trebuie să își păstreze tradițiile și obiceiurile moștenite peste ani, acestea fiind cartea noastră de vizită în lumea întreagă”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Turismului, Bogdan Tomoiagă, care le-a transmis tuturor să trăiască ”Povestea Maramureșului”.

Reprezentanții misiunilor diplomatice acreditate la București au fost primiți la Palatul Administrativ cu pâine și sare, iar după cuvântul de bun venit adresat de oficialități, au devenit parte a paradei care a pornit spre Muzeul Satului din Baia Mare. Aici a avut loc și deschiderea oficială a evenimentului Zilele Maramureșului – Haida, hai în Maramureș!, unde au vorbit, pe rând, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, prefectul de Maramureș, Sebastian Lupuț, reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe, Radu Onofrei, secretarul de stat în Ministerul Turismului, Bogdan Tomoiagă, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

Reprezentantul MAE s-a declarat încântat de frumusețile județului nostru, arătând că zona este asemenea unui sanctuar în care, atunci când păşești, simți ambianța plăcută și căldura oamenilor.

Acesta a precizat că reprezentanții misiunilor diplomatice acreditate la București care au acceptat invitația de a participa la Zilele Maramureșului au venit din aproape toate colțurile lumii. Totodată, a arătat faptul că arborarea în cadrul paradei a steagurilor tuturor țărilor care și-au trimis reprezentanți a fost apreciată de oaspeții sosiți din lumea întreagă.
Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA