AcasăMARAMURESUL ISTORICHai că se poate! Actualizare: Procurorii DNA fac recurs! Senatorul Cătălin Voicu,...

Hai că se poate! Actualizare: Procurorii DNA fac recurs! Senatorul Cătălin Voicu, cinci ani de închisoare cu executare, Cășuneanu patru ani cu suspendare!

DISTRIBUIȚI

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) s-au pronunţat vineri în dosarul în care senatorul era judecat pentru trafic de influenţă.
Senatorul Cătălin Voicu a fost condamnat la cinci de închisoare cu executare.
Omul de afaceri Costel Căşuneanu a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru cumpărare de influenţă, judecătorii instanţei supreme suspendându-i executarea pedepsei pentru o perioadă de 7 ani.
Fostul judecător Florin Costiniu de la ICCJ a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul de corupţie în care a fost judecat alături de senatorul PSD Cătălin Voicu şi de oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic, decizia nefiind însă definitivă.
Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la completul de 5 judecători.

Procurorii DNA sunt nemulțumiți de sentință și fac recurs!
Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a comunicat faptul că face recurs la completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) împotriva deciziei de vineri a completului inferior, prin care senatorul PSD Cătălin Voicu şi omul de afaceri Marius Locic au fost condamnaţi la pedepse de cinci şi, respectiv, patru ani de detenţie (cu executare), iar judecător Florin Costiniu, fostul şef al Secţiei civile a instanţei supreme, şi omul de afaceri Costel Căşuneanu au primit trei, respectiv patru ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe o perioadă de şase ani, respectiv şapte ani.
Senatorul Cătălin Voicu (suspendat din PSD) a fost condamnat la două pedepse de trafic de influenţă, respectiv la patru şi cinci ani de închisoare, iar pentru fals în înscrisuri a primit o pedeapsă de un an şi două luni de închisoare, el urmând să execute pedepasa cea mai mare, adică cinci ani, din care judecătorii au scăzut perioada de arest preventiv executată de parlamentar, din 30 martie 2010 până în 18 iulie 2011.

Omul de afaceri Marius Locic, administrator al SC Locic Imobiliare SRL, a primit patru ani de închisoare pentru cumpărare de influenţă, un an şi două luni pentru fals în înscrisuri şi un an şi jumătate pentru fals intelectual, astfel că va avea de executat în regim de detenţie pedeapsa cea mai grea, de patru ani, pentru că instanţa nu a dispus suspendare executării ei.
Fostul preşedinte al Secţiei civile a instanţei supreme Florin Costiniu a fost găsit vinovat de infracţiunea de complicitate la trafic de influenţă, judecătorii aplicându-i o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, pentru un termen de încercare de şase ani (timp în care dacă săvârşeşte o faptă penală, suspendarea va fi ridicată-n.r.).
Omul de afaceri Costel Căşuneanu a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru cumpărare de influenţă, judecătorii instanţei supreme suspendându-i executarea pedepsei pentru un termen de încercare de şapte ani.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA