spot_img
AcasăberzmudeHai că se poate! Referendum 2012. BEJ va comunica prezenţa parţială la...

Hai că se poate! Referendum 2012. BEJ va comunica prezenţa parţială la vot în ziua desfăşurării referendumului

DISTRIBUIȚI

Biroul Electoral Central a stabilit Hotărârea nr. 12/2012 că, în ziua de 28 iulie a.c., la ora 18.00, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare şi delegaţii partidelor politice din birou vor fi prezenţi la sediul secţiei de votare. Prima măsură organizatorică va fi consemnarea completării biroului electoral al secţiei de votare, prin proces verbal, în număr de exemplare egal cu cel al membrilor biroului electoral.
Dacă numărul membrilor este mai mic de patru persoane, inclusiv preşedintele biroului electoral al secţiei de votare, atunci acesta notifică, de îndată, biroul electoral judeţean de circumscripţie. În situaţia în care în preziua votării sau în data de 29 iulie a.c., preşedintele biroului electoral al secţiei de votare nu este prezent la sediul secţiei, atunci ceilalţi membri ai biroului notifică, de îndată, biroul electoral judeţean de circumscripţie, a menţionat preşedintele Delia Brânduşa Giuroiu.
Preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană informează în situaţiile menţionate mai sus preşedintele Tribunalului Maramureş în vederea luării, de îndată, a măsurii înlocuirii preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare sau completării biroului electoral al secţiei de votare cu alte persoane din listele întocmite.
Biroul Electoral Judeţean de Circumscripţie va lua măsurile necesare pentru asigurarea unui număr suficient de buletine de vot la secţiile de votare unde se estimează sau unde va exista un aflux mai mare de alegători în data de 29 iulie, prin redistribuirea de vot de la alte secţii de votare unde se estimează sau există un număr mai mic de alegători. Predarea-primirea buletinelor de vot se va realizează între preşedinţii birourilor secţiilor de votare pe bază de proces-verbal, la solicitarea biroului electoral de circumscripţie judeţean.
Operaţiunile tehnice privind verificarea şi centralizarea automată a proceselor-verbale cu rezultatele referendumului naţional, din data de 29 iulie, se vor realiza în cadrul staţiei de prelucrare a datelor, organizată pe lângă Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 26 Maramureş şi desfăşoară sub directa coordonare a preşedintelui Delia Brânduşa Giuroiu.
În ziua desfăşurării procesului electoral, staţia de prelucrare a datelor are implementat un sistem informaţional care furnizează date estimative referitoare la prezenţa parţială la vot a maramureşenilor cu drept vot, în baza informaţiilor furnizate de către secţiile de votare incluse într-un eşantion reprezentativ la nivelul judeţului Maramureş. Orarul de comunicare a acestor date şi de informare a opiniei publice, prin intermediul instituţiilor mass-media, urmează a fi stabilit de către Biroul Electoral Central, având în vedere posibilitatea desfăşurării procesului electoral între orele 7.00-23.00.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA