AcasăActualitateSocialHai că se poate! Ce nu a reuşit Regimul Băsescu ani de...

Hai că se poate! Ce nu a reuşit Regimul Băsescu ani de zile (sau nu a vrut), a reuşit Guvernarea USL în 3 luni!

spot_img

DISTRIBUIȚI

Hidroelectrica a scăpat de cel mai cunoscut dintre „băieţii deştepţi”. Contractele cu „băieţii deştepţi” din energie care ne-au costat peste un miliard de euro sunt denunţate unul după altul. Hidroelectrica a denunţat, marţi, contractul cu traderul de energie Energy Holding.
Vineri, Hidroelectrica a anunţat că denunţă contractele cu traderul elveţian de energie Alpiq, decizia intrând în vigoare de la 1 august.
În urmă cu două zile, respectiv miercurea trecută, Hidroelectrica a denunţat alte două contracte bilaterale, respectiv acelea pe care le avea cu traderul Energy Financing Team (EFT), decizia urmând să intre în vigoare din 15 august 2012. Primul contract denunţat a fost cel încheiat cu EuroPec.
Pagubele Hidroelectrica în urma derulării contractelor cu „băieţii deştepţi” care beneficiau de energie sub preţul pieţei se ridică la 4,5 miliarde lei, a anunţat ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu săptămâna trecută.
„Hidroelectrica vindea energia electrică în cea mai mare parte prin contracte bilaterale încheiate cu „băieţii deştepţi”. Paguba societăţii din aceste contracte se ridică la 4,5 miliarde lei (1,2 – 1,3 miliarde euro), aşa cum au fost evaluate de administratorul special şi de cel judiciar”, a spus Chiţoiu.
Tribunalul Bucureşti a admis, în 20 iunie, cererea Hidroelectrica de a intra în insolvenţă. Compania şi-a solicitat insolvenţa în data de 15 iunie 2012, iar potrivit preşedintelui Consiliului de Administraţie al societăţii, Remus Vulpescu, deschiderea procedurii de insolvenţă a Hidroelectrica nu urmăreşte falimentul sau naţionalizarea societăţii, ci reorganizarea unei companii care nu mai are lichidităţi. Neoficial, intrarea în insolvenţă a Hidroelectrica ar fi avut ca scop ca societatea să scape de „băieţii deştepţi”, care au secătuit-o. Premierul Victor Ponta a declarat la începutul acestei săptămâni că Hidroelectrica va reintra în normalitate în această toamnă.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA