AcasăslolvaciaGUVERNUL A DECIS - Banii pentru "Cumințenia Pământului" se vor returna până...

GUVERNUL A DECIS – Banii pentru „Cumințenia Pământului” se vor returna până pe 31 decembrie 2017

DISTRIBUIȚI

Guvernul a decis joi ca banii pentru „Cuminţenia Pământului” să fie returnaţi integral până la 31 decembrie 2017, a anunţat purtătorul de Guvânt, Liviu Iolu.

„Sumele donate vor putea fi restituite integral donatorilor până pe 31 decembrie 2017. Guvernul a stabilit mecanismele de restituire a donaţiilor. Până acum au paricipat aproximativ 100.000 de donatori, suma totală donată fiind de 1,273 milioane de euro”, a declarat Liviu Iolu. Acesta a spus că pentru restituirea sumelor donate prin SMS şi prin intermediul liniilor telefonice, Guvernul va încheia acorduri cu operatorii de telefonie, relatează Mediafax.

Hotărârea adoptată de Guvern stabileşte condiţiile, etapele şi termenele pentru procedura de restituire a donaţiilor, precum şi modelul cererii de restituire. De asemenea, reglementează modalitatea de suportare a comisioanelor, precum şi a diferenţelor de curs valutar aferente restituirii donaţiilor, care vor fi suportate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerul Culturii.

Sumele colectate în lei vor fi restituite pe bază de ordin de plată din contul de disponibilităţi deschis de Ministerul Culturii la Trezoreria Statului şi/sau din conturile în lei deschise la instituţiile de credit. Sumele colectate în valută vor fi restituite pe bază de ordin de plată din conturile în valută deschise de Ministerul Culturii la instituţiile de credit. Totodată, sunt stabilite mecanismele de restituire a donaţiilor efectuate prin intermediul companiilor de telefonie mobilă.
Pentru restituirea sumelor încasate din SMS-uri şi din numerele liniilor de telefonie fixă, Ministerul Culturii va încheia acorduri scrise cu cei patru operatori de telefonie mobilă şi cu integratorul tehnic. Operatorii de telefonie mobilă au fluxuri diferite de decontare a sumelor, ceea ce presupune termene diferite de încasare efectivă a banilor şi transferul lor în conturile Ministerului Culturii. Mecanismele de decontare de către operatorii de telefonie mobilă a sumelor donate prin sms presupun fluxuri diferite de decontare a acestora, respectiv încasarea efectivă a sumelor donate doar odată cu plata facturilor emise de către operatorii de telefonie mobilă către beneficiarii acestor servicii.

Articolul integral, AICI.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA