AcasăAlteleEconomicGUVERNUL A STABILIT - Strategia pentru Pilonul II de pensii. Noul cadrul...

GUVERNUL A STABILIT – Strategia pentru Pilonul II de pensii. Noul cadrul legal va fi adoptat până la sfârşitul lunii iunie

DISTRIBUIȚI

GUVERNUL A STABILIT Nicio persoană nu va avea pensia de la stat diminuată dacă va contribui la Pilonul II de pensii, a declarat premierul Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Şefa Executivului a afirmat că o echipă de specialişti guvernamentali urmează să discute cu administratorii de pensii private şi cu asociaţiile de beneficiari, pentru a se realiza un nou cadru legal.

Dăncilă a spus că vrea ca până la sfârşitul trimestrului al doilea, acesta să primească avizul Autorităţii de Supraveghere Financiară pentru a putea fi adoptat în şedinţă de Guvern.

„Pentru că în ultima perioadă au apărut mai multe speculaţii în spaţiul public, vreau să fac câteva precizări legate de Pilonul II de pensii.

Finalizarea cadrului legislativ privind dezvoltarea Pilonului II de pensii reprezintă una dintre priorităţile trimestrului următor, iar în acest sens ne vom asigura că nicio persoană nu va avea pensia diminuată de la stat dacă contribuie la Pilonul II de pensii.

Pentru a face acest lucru, am format o echipă care poartă discuţii cu administratorii de pensii private şi cu asociaţiile de beneficiari ai acestor pensii private, pentru a crea un cadru nou, un cadru european, cu mai multă deschidere pentru economisire şi investiţii.

Ne propunem ca până la sfârşitul trimestrului doi, acest nou cadru legal să obţină avizul Autorităţii de Supraveghere Financiară şi apoi să poată fi aprobat în Guvern”, a declarat premierul Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul Viorica Dăncilă spunea încă de marţi că se lucrează la un pachet privind Pilonul II de pensii şi a spus că va prezenta mai multe detalii când va fi gata.

“Contribuţiile la Pilonul II au scăzut de la 5,1% la 3,75% odată cu trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat. Legat de Pilonul II vom face un grup de lucru, vom vorbi cu doamna ministru (a Muncii – n.r.) şi, atunci când vor fi gata aceste lucruri, vom veni în spaţiul public şi le vom anunţa”, a explicat Dăncilă, referindu-se la scăderile la contribuţiile din Pilonul II de pensii.

sursa info Observator

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA