AcasăEvenimentGuvernul a decis desfiinţarea cele opt comisariate ale Gărzii Naţionale de Mediu

Guvernul a decis desfiinţarea cele opt comisariate ale Gărzii Naţionale de Mediu

spot_img

DISTRIBUIȚI

Guvernul a decis să desfiinţeze cele opt comisariate regionale ale Gărzii Naţionale de Mediu, măsură menită să îmbunătăţească activitatea instituţiei şi să se realizeze economii bugetare estimate la 305.000 de lei anual.
Executivul a adoptat, în şedinţa de miercuri, o ordonanţă de urgenţă privind modificarea unor acte normative din domeniul protecţiei mediului şi al pădurilor, prin care se urmăreşte întărirea capacităţii instituţionale a Gărzii Naţionale de Mediu, a Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului şi a activităţilor de regim silvic şi vânătoare, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu.

„Modificările propuse debirocratizează instituţiile, prin simplificarea circuitului decizional şi dispunerea cu celeritate a activităţii de control şi de emitere a actelor de reglementare. Astfel, în cadrul Gărzii Naţionale de Mediu se desfiinţează cele opt comisariate regionale, iar personalul va fi preluat în cadrul instituţiilor nou create pe funcţii echivalente cu respectarea drepturilor salariale”, a spus Zaharescu.

El a menţionat că adoptarea în regim de urgenţă a ordonanţei duce la reducerea cheltuielilor publice şi la respectarea acordurilor cadru cu Comisia Europeană şi cu Fondul Monetar Internaţional.

Călin Crișan (FOTO), comisar șef al Gărzii de Mediu Maramureș, ne-a declarat în legătură cu această modificare a structurilor instituției: ”Practic se revine la formula din 2003, atunci când s-a înființat Garda de Mediu. Din anumite puncte de vedere, măsura luată de Guvernul Ponta se justifică, nu numai prin prisma economiilor bugetare care se vor înregistra. Județele vor depinde direct de structura centrală, legătura dintre cele două părți va duce la eficientizarea activității, la creșterea vitezei de punere în aplicare a unor decizii, pentru că se evită astfel un intermediar din acest lanț. Plus că se mai reduce un pic sistemul birocratic de pe circuit. Rezerve am doar în legătură cu perspectiva de regionalizare administrativ-teritorială a României, care, din ceea ce se vorbește, se va pune în practică de la 1 ianuarie 2014. Atunci ce vom face, o să revenim la structurile actuale? Mă rog, probabil că cei care au decis schimbările de acum au soluții și pentru ceea ce va urma”.
Grigore Ciascai

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA