spot_img
AcasăActualitatePoliticGURA LUMII – La oameni vechi, mentalități pe măsură

GURA LUMII – La oameni vechi, mentalități pe măsură

DISTRIBUIȚI

Numai retardații (politic) nu și-au dat seama că menținerea lui Emil Ambruș, fost deținut de drept comun pe vremea comuniștilor, după cum afirmă cei care susțin că îi cunosc trecutul, în funcția de președinte al Uniunii Naționale pentru Progresul României, filiala Maramureș, reprezintă un handicap enorm pentru formațiunea care guvernează țara.

De anacronismul evident și-au dat seama și cei care conduc UNPR, motiv pentru care s-a trecut la multașteptata schimbare. Fostul traficant de găini sau porci de la fermele comuniste a fost promovat în funcția de președinte executiv (bine că nu l-au făcut președinte de onoare), adică l-au lăsat fără obiectul muncii. În locul lui a fost numit deputatul Nuțu Fonta, un individ deosebit de activ de la preluarea mandatului, om cu puternică influență în colegiul Borșa-Vișeu.

Sigur că era o anomalie ca un primar de municipiu (Cătălin Cherecheș), un senator (Ciprian Rogojan) și un deputat (Nuțu Fonta) să-l aibă ca șef de filială pe un posibil ciorditor de păsări și porci din avutul comun. Ca atare, cosmetizările făcute la nivelul filialei au cuprins și promovarea lui Rogojan în postura de secretar executiv regional al partidului.  Până la urmă, UNPR este al treilea partid parlamentar și al doilea din coaliția de guvernare, după numărul aleșilor.

Schimbările logice survenite la conducerea formațiunii n-au putut fi pricepute și digerate (tot mai ușor cu coițele de porc) de către marele politician, aproape de anvergura lui Ambruș, Lucian Morar. Politicianul din Chelința, primarul de Ulmeni, se opune schimbărilor, fraierul crezând că interesează pe cineva neroziile și inepțiile debitate, sau comportamentul său de handicapat politic: ”Eu nu recunosc o altă conducere la UNPR Maramureș decât Emil Ambruș. Nu am fost informat oficial cu privire la o alta conducere. Din punctul meu de vedere aceste schimbări nu s-au făcut fără oblăduirea tovarășului primar Cătălin Cherecheș. Pe cei pe care nu îi poate controla încearcă să-i faulteze”, a declarat playboiul pentru un site local.

Nu ar fi nimic de comentat, pentru că ne vine greu să credem că primarul Cherecheș ar încerca să-l controleze pe un neica nimeni. Mai ales că politicianul de Chelința a demonstrat, nu odată, că e incontrolabil în momentele când zăbovește prea mult prin preajma sticlei. Și de ce ar face-0? Interesele Băii Mari nu se intersectează cu cele ale satului-oraș Ulmeni.

Aflăm că Morar s-a autosuspendat din funcția de prim vicepreședinte al UNPR Maramureș, acolo unde nemeritat îl cocoțase Ambruș. Normal că dacă nu pleca de bună voie, era alungat cu picioare în fund. Ambruș și Morar, două mlădițe provenite dintr-o singură tulpină. Cea a mediocrității, imposturii, nesimțirii și lichelismului politic.

Grigore Ciascai

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA