AcasăActualitateSocialGRUPARI INFRACTIONARE - 14 retele de contrabandişti au fost anihilate de politiştii...

GRUPARI INFRACTIONARE – 14 retele de contrabandişti au fost anihilate de politiştii de frontieră maramureşeni

spot_img

DISTRIBUIȚI

Situatia operativa la frontiera de stat romano-ucraineana, din zona de responsabilitate a IJPF Maramures, a fost vasta si deosebit de complexa în primele 9 luni ale anului 2011, fiind caracterizata prin activitati de contrabandă, trafic cu autovehicule furate din strainătate, migraţie ilegală,trafic de droguri  etc.

Astfel, primele 9 luni ale anului 2011, poliţistii de frontieră au întocmit 225 dosare penale sub aspectul săvârşirii a 652 infracţiuni de către 469 persoane din care 46  au fost arestate sau reţinute. Tot in perioada de referinta, au fost destructurate 14  grupari infractionale organizate.  Aceste grupări au fost axate pe contrabanda cu ţigări de provenienţă ucraineană. Perioada analizată s-a caracterizat prin intensificarea fenomenului contrabandei cu tigari, numarul infractiunilor constatate crescand pe această linie cu peste  86%,  fata de aceeasi perioada a anului trecut. Pe linie de contrabandă au fost înregistrate un număr de 100  dosare penale pentru săvârşirea a 274   infracţiuni de contrabandă şi 27  de evaziune fiscală, în care au fost cercetate 305  de persoane.

Tot în această perioada au fost executate 67  mandate de aducere şi efectuate 75  de percheziţii domiciliare.

In anul 2011, la nivelul  I.J.P.F. Maramures s-au înregistrat un numar  de 98  evenimente de trecere ilegala a frontierei de stat, in care au fost implicate 98  de persoane. Din acestea, 7  persoane au trecut ilegal frontiera în scopul migraţiei ilegale pentru a ajunge intr-un stat din vestul Europei.

A fost descoperită şi ridicată în vederea confiscării cantitatea de 352.541 pachete ţigări în valoare totala de peste 3.000.000 lei şi au fost indisponibilizate 20 autoturisme, 29  utilaje de construcţii şi 1 moped, furate din spaţiul UE, valoarea totală fiind estimată la 7.000.000 lei,  peste 1.600.000 euro.

Au fost aplicate 301  sancţiuni contravenţionale în valoare de 143.310 lei pentru diverse încălcări ale legislaţiei constatate de către lucrătorii noştri în zona de competenţă.

Rezultatele obţinute de către IJPF Maramureş au fost mediatizate şi transmise către mass-media, acest lucru reflectându-se în articolele apărute în presa locală şi centrală.

Dintre cazurile mai semnificative reamintim cel din data de 13 septembrie  a.c., cand politistii de frontiera din Vişeu de Sus au reţinut 4 persoane care au încercat sa introducă ilegal în ţară cu ajutorul a nouă cai, 50 de baxuri cu ţigări de provenienţă ucraineană ce conţineau 24.899 pachete cu tigări provenite din contrabandă.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA