AcasăEvenimentSportDRUM ACCESIBIL - România are o grupă ușoară în preliminariile Campionatului European...

DRUM ACCESIBIL – România are o grupă ușoară în preliminariile Campionatului European de Handbal

DISTRIBUIȚI

DRUM ACCESIBIL Naţionala feminină de handbal va înfrunta Rusia, Austria şi Portugalia în preliminariile Campionatului European din 2018, care se va desfăşura în Franţa.

Tricolorele au fost cap de serie la tragerea la sorţi, au scăpat astfel de Norvegia, adversara din ultimele din campanii de calificare, dar au dat în schimb de Rusia, campioana olimpică en-titre.

Primele două echipe din grupă se califică la turneul final, astfel că, teoretuc, România nu ar trebui să întâmpine probleme, din moment ce Austria şi Portugalia sunt adversari modeşti. Naţionala condusă de Ambros Martin va înfrunta Austria şi în play-off-ul de calificare pentru Mondialul din 2017, programat în luna iunie.

Preliminariile Euro 2018 vor începe în 27 septembrie a.c. şi se vor încheia pe 3 iunie. Turneul final din Franţa va fi şi primul în urma căruia se pot obţine bilete pentru Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo.

Componenţa celor 7 grupe preliminare:

  • Grupa 1: Norvegia, Croaţia, Ucraina, Elveţia
  • Grupa 2: Muntenegru, Polonia, Slovacia, Italia
  • Grupa 3: Suedia, Serbia, Macedonia, Echipă venită din precalificări
  • Grupa 4: România, Rusia, Austria, Portugalia
  • Grupa 5: Danemarca, Cehia, Slovenia, Islanda
  • Grupa 6: Spania, Germania, Turcia, Lituania
  • Grupa 7: Olanda, Ungaria, Belarus, echipă venită din precalificări
  • Primele două naţionale din fiecare grupă plus cel mai bun loc 3  se califică la turneul final. Franţa este calificată din postura de ţară gazdă.

Naţionala feminină U19 şi-a aflat la rândul ei adversarii de la Campinatul European din Slovenia, programat în perioada 27 iulie – 6 august. Astfel, România va evolua în Grupa A, cu Ungaria, Suedia şi Olanda.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA