spot_img
Acasăoameni noiGRIPA FACE RAVAGII ÎN ROMÂNIA - Bilanț sumbru: 26 de morți de...

GRIPA FACE RAVAGII ÎN ROMÂNIA – Bilanț sumbru: 26 de morți de la începutul sezonului rece

DISTRIBUIȚI

GRIPA FACE RAVAGII ÎN ROMÂNIA Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) anunţă, marţi, alte patru decese înregistrate din cauza gripei, numărul total de decese ajungând la 26 de la începutul sezonului rece.

Pe 2 februarie a fost înregistrat decesul unui bărbat în vârstă de 72 de ani, din judeţul Ilfov, confirmat cu virus gripal tip B. Pe 7 februarie o femeie în vârstă de 72 de ani, din judeţul Iaşi, a murit, confirmată fiind cu virus gripal tip B, pe 10 februarie a fost confirmat decesul unui bărbat în vârstă de 77 de ani, din judeţul Bihor, acesta având virus gripal tip A, iar pe 12 februarie , o femeie în vârstă de 63 de ani, din judeţul Mureş, a murit tot din cauza virusului gripal tip B. Cu toţii aveau condiţii medicale preexistente şi nu fuseseră vaccinaţi contra gripei, relatează Realitatea.net

Ministerul Sănătăţii a solicitat direcţiilor de sănătate publică să prezinte, în cel mai scurt timp, o situaţie a stocurilor de medicamente antivirale specifice pentru gripă existente în spitale şi, după caz, să solicite suplimentarea. Şi farmaciile trebuie să se asigure că au medicamente şi produse necesare prevenirii şi tratării gripei.

Totodată, avertizează MS, este necesar ca în grădiniţe şi scoli, în fiecare dimineaţă, cadrele medicale să realizeze un triaj, astfel încât să poată fi evitată răspândirea virusului gripal.

Sursa info: Realitatea.net 
Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA