Acasăsinucidere maramuresGREU DE SALVAT – Ionuț Alexandru Gologan, românul condamnat în Malaezia va...

GREU DE SALVAT – Ionuț Alexandru Gologan, românul condamnat în Malaezia va fi spânzurat în august!

DISTRIBUIȚI

Sansele ca Ionut Alexandru Gologan sa scape de condamnarea la moarte sunt acum aproape de zero. Tanarul de 23 de ani s-a prezentat pe 16 februarie in fata judecatorilor la recursul intentat de Ambasada Romaniei in Malaezia, insa romanul nu a avut practic nici o sansa, in conditiile in care avocatul Datuk Sivananthan, angajat pentru a-l apara, nu s-a prezentat la proces.

Ionut Alexandru Gologan a fost condamnat la moarte in septembrie 2013, dupa ce pe 26 iunie 2012 el a fost capturat pe aeroportul din Kuala Lumpur avand asupra lui un kilogram si jumatate de metamfetamina. Anterior, Ionut lucrase ca sofer in Germania, unde a si fost racolat de o grupare de traficanti. In prezent, romanul este incarcerat la temuta inchisoare Sungai Buloh.

Din punct de vedere diplomatic, situatia lui Ionut nu poate fi rezolvata, pentru ca Romania nu are un tratat cu Malaezia. Ministerul roman de externe a facut cateva demersuri in acest sens, dupa ce cazul a ajuns in presa, insa acestea s-au oprit intr-un stadiu incipient. Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat, vineri, după bilanţul DIICOT, referitor la situaţia românului din Malaezia condamnat la moarte pentru trafic de droguri, că MJ asistă MAE în găsirea unei soluţii pentru graţierea acestuia.

”Sperăm să aibă câştig de cauză după judecarea căilor extraordinare de atac. Dacă nu, cu siguranţă va fi nevoie de un demers politic pentru a găsi o soluţie care să îl salveze”, a precizat Cazanciuc.

Tatal baiatului a crezut pana in ultimul moment ca situatia fiului sau se va rezolva intr-un fel sau altul, iar vestea ca s-a stabilit deja data executiei l-a demolat. Cea mai mare dorinta a lui este acum de a-si mai vedea o data baiatul, insa situatia financiara precara il impiedica sa mearga pana la Kuala Lumpur.

A crescut bine, dar anturajul l-a influențat

Gologan a fost ultima dată în comuna natală, Telega, în vara anului 2012, cu o lună înainte de a fi arestat, a declarat, pe 16 octombrie 2013, primarul localităţii, Ilie Gheorghe precizând că tânărul a plecat apoi în Germania, unde a fost racolat de traficanţi de droguri.

Potrivit acestuia, tânărul provine dintr-o familie dezbinată, fiind crescut de tată şi bunică, după ce mama lui a plecat din Telega în urmă cu mai mulţi ani. ”Face parte dintr-o familie dezbinată. Maică-sa e plecată de mai mulţi ani din localitate. El a rămas cu tatăl şi cu bunica, a fost crescut de bunică. Bunica lui a fost funcţionar public în Primăria Telega. A fost crescut bine, era un copil cuminte, bun la învăţătură, dar ştiţi cum este, când pun mâna grupuri din astea certate cu legile, ajungi unde a ajuns el”, a declarat primarul Ilie Gheorghe.

El a precizat că tânărul a mers ultima dată acasă, la Telega, în luna iunie a anului 2012, când a ajutat la ridicarea zidurilor unei case din localitate, primarul catalogându-l drept un băiat foarte muncitor.

”După aceea a plecat către Germania, acolo a fost racolat de grupuri din astea, care se ocupă şi cu aşa ceva, şi a fost trimis ca transportator, încotro nu pot să vă spun”, a afirmat Ilie Gheorghe.

Primarul a spus că, la o lună după ce l-a văzut pe tânăr în localitate, în vara anului 2012, a aflat că el a fost arestat şi trimis în judecată în Malaezia pentru trafic de droguri. Ilie Gheorghe a spus că bunica tânărului a venit la primărie pentru a fi îndrumată ce să facă să îl ajute pe băiat în timpul procesului, iar primăria a făcut o anchetă socială şi recomandări care să îl ajute în faţa instanţei.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA