AcasăEvenimentSportGREU, DAR NU IMPOSIBIL - Adversarele României din turneul preolimpic de handbal...

GREU, DAR NU IMPOSIBIL – Adversarele României din turneul preolimpic de handbal feminin

spot_img

DISTRIBUIȚI

Scăpată ca prin minute de înfrângere în minutul 60 al meciului din semifinala cu România, Norvegia şi-a adjudecat titlul mondial la handbal. Finala nu a fost o problemă pentru nordice, care s-au impus cu 31-23. Încă din start norvegiencele s-au desprins repede şi diferenţa pe tabela de marcaj s-a mărit progresiv.

La pauză scorul era unul ireal pentru o finală de campionat mondial: 20-9 pentru Norvegia. În partea a doua a jocului nu s-a întâmplat nimic deosebit, dar cu 8 minute înainte de final, Olanda s-a apropiat la 5 goluri, dar urgent Norvegia a revenit la un ecart de 10 goluri.

Prin victoria de duminică seara, Norvegia realizează „tripla”: este campioană olimpică în exerciţiu, este campioană europeană în exerciţiu şi acum este şi campioană mondială. Este al 3-lea titlu mondial cucerit de Norvegia în istoria participărilor ei la campionatele Mondiale.

Echipa României nu va avea o misiune uşoară în calificările pentru Jocurile Olimpice din Brazilia din 2016. Fetele noastre vor juca în turneul preolimpic nr.2, iar adversarele sunt: Danemarca, Muntenegru şi Uruguay. Primele două echipe se califică pentru Jocurile Olimpice.

În mod normal, FRH trebuie să depună dosar pentru organizarea turneului preolimpic. De altfel, conducerea federației române a fost inspirată și a depus cererea de organizare a turneului preolimpic, ultima dată fiind 12 decembrie 2015, cu toate că nu știa atunci că vom obține calificarea în semifinale și o să avem dreptul să organizăm acasă turneul. Calificarea la Rio 2016 se va juca în Sala Sporturilor din Cluj Napoca, singura din România care îndeplinește cerințele impuse de Federația Internațională, fiind omologată pentru o astfel de competiţie. În plus, Clujul are aeroport internațional și infrastructura hotelieră capabilă să facă față solicitărilor.

Tricolorele vor primi câte7.500 € pentru medaliile de bronz 

Selecționata feminină de handbal a României a învins duminică Polonia, 31-22, și a cucerit astfel medaliile de bronz la Campionatul Mondial din Danemarca. Elevele lui Tomas Ryde vor primi câte 7.500 de euro pentru performanța lor, dar prima poate fi mărită.

Jumătate din sumă va fi oferită de către MTS, iar cealaltă jumătate va veni din partea Federației Române de handbal. E posibil însă ca această primă să fie suplimentată din fondul de rezervă al Cancelariei primului ministru Dacian Cioloș. Șeful FRH, Alexandru Dedu, a declarat că acesta i-a transmis un mesaj de felicitare și de asemenea i-a spus că va încerca să suplimenteze primele.

Bronzul din Danemarca e prima medalie importantă a handbalului românesc după 10 ani, de la argintul reușit la Mondialul din 2005, din Rusia.

„Mă bazez pe banii care vin conform legii de la Minister și pe banii pe care Federația Română de Handbal reușește să îi producă prin parteneriate, activități de tot felul, în așa fel încât sportivii să simtă că munca lor este răsplătită. Jucătoarele și antrenorii vor beneficia de o primă. Vor avea 7.500 de euro, primă mai mult decât dublată față de ceea ce înseamnă lege în momentul de față. Sunt foarte fericit că domnul Dacian Cioloș mi-a trimis un SMS în care mi-a spus că o să încerce să suplimenteze această primă. Dacă mă întrebați pe mine, sunt foarte puțini bani, pentru această performanță, dar sunt banii realității românești față de sport”, a declarat Alexandru Dedu.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA