AcasăEvenimentGREENYS BISTRO BAIA MARE | Știai că există în Baia Mare un...

GREENYS BISTRO BAIA MARE | Știai că există în Baia Mare un bistro unde mănânci și îți faci bine ție, dar faci bine și altora? Un an de fapte bune la Bistro social & sustenabil Greenys

DISTRIBUIȚI

Știai că există în Baia Mare un bistro unde mănânci și îți faci bine ție, dar faci bine și altora?
Greenys, rodul Asociației Suflete Verzi, este un bistro cu hrană locală sănătoasă unde vei întâlni o comunitate de oameni care se implică pentru binele celorlalți și trăiesc în armonie cu Mama Pământ.

Ce este un bistro social?

Mai exact, un bistro social, în cazul lor, o întreprindere de economie socială de inserție care își reinvestește 100% profitul pentru a ajuta și crește calitatea vieții oamenilor în nevoie. Astfel, dacă alegi să mănânci hrană de la acest bistro, contribui în mod direct cu fapte bune. Ei vor oferi mese calde gratuite copiilor din comunitățile vulnerabile și vor realiza ateliere educative și creative pentru aceștia.

Au realizat ateliere de gătit și creat obiecte din materiale reciclate pentru 120 de copii.
Cu ajutorul celor care aleg să mănânce de la bistro-ul Greenys s-a reușit să se ofere gratuit 1000 de porții de hrană. În plus, tu poți alege să donezi valoarea unui preparat din meniu și acesta să ajungă la o persoană defavorizată. Mai mult, 30% din angajați sunt în permanență persoane din grupuri vulnerabile.

Se bazează mult pe bucuria simțită atunci când ii ajuți pe ceilalți!

Ce preparate delicioase găsești?

Hrană pentru suflet, un bistro cu mâncare de la producători locali, cu preparate sănătoase vegane precum burgeri, salate, supe cremă, hummus, falafel, paste, orez, mămăligă, plăcinte, deserturi, sucuri naturale, ceaiuri diverse, preparate cu cafea și vin din miere.
Te așteaptă într-o atmosferă relaxantă, un loc unde să lași problemele și stresul la o parte și să te simți precum sub acoperișul casei unor prieteni dragi. Sau pot să ajungă preparatele la tine prin livrare când nu poți să ajungi tu la ei.

Cum sunt prieteni cu Natura?

Pentru a trăi eco-centric și nu ego-centric, pentru a onora resursele Pământului și cele oferite de acesta necondiționat, conceptul lor include hrană locală sănătoasă, hrană vegană și îndeamnă la conștientizare asupra corpului, templului nostru care ne poartă în această călătorie numită viață, cât și la bunătate oferită tuturor ființelor de pe planetă.
Iși doresc să reducă risipa, consumul excesiv, poluarea și să ofere contexte pentru aplicarea de obiceiuri prietenoase cu Natura. Clienții bistro-ului care merg cu bicicleta au 10% reducere din consumație, iar cei care își ridică hrana la pachet în caserola proprie beneficiază de 5% reducere. 300 de persoane au beneficiat de aceste reduceri. De asemenea, oferă apă filtrată gratuit tuturor.

Spun nu la ambalajele de unica folosință din plastic și la peturi. Au redus cu 1747 de bucăți cantitatea de plastic care putea să ajungă în ape și Natură.

Din deșeurile vegetale realizează compost și sunt implicați în proiectul celor de la Banca de alimente Maramureș. Au realizat compost din 1920 de kg deșeuri vegetale.

Organizează activități non-formale de gătit vegan, trai eco-centric, conectare cu Natura, schimburi de haine gratuite și sustenabile, ecologizări, plantări de copaci, consum responsabil, colectare selectivă, spirit de comunitate și conexiune autentică.

Au realizat 21 de ateliere sustenabile pentru 330 de persoane și 20 ateliere de conexiune, relaxare, meditație pentru 120 de persoane.

Cred în oamenii care trăiesc in armonie cu Mama Pământ și puterea comunității!

Te invităm să guști hrană pentru suflet.
Mănânci la noi: îți faci bine ție, faci bine altora.
Bine faci – Bine găsești!

https://www.facebook.com/greenysoul
https://www.instagram.com/greenyssoul/
[email protected]

L-V: 12 – 20:00
Str. Teatrului, nr.2, Baia Mare (în spate la fostul Cinematograf Minerul, Centru Vechi)
Comenzi/livrări: 0735 116 871
Glovo & Tazz

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA