spot_img
AcasăActualitateSocialGRATUIT PENTRU COPIII ŞI TINERII BĂIMĂRENI - Ateliere nonformale oferite de cei...

GRATUIT PENTRU COPIII ŞI TINERII BĂIMĂRENI – Ateliere nonformale oferite de cei şase voluntari ai Serviciului European de Voluntariat ai YMCA Romania

DISTRIBUIȚI

GRATUIT PENTRU COPIII ŞI TINERII BĂIMĂRENI Începând luna ianuarie 2018, tinerii voluntari ai Serviciului European de Voluntariat (SEV) găzduiți de Federația YMCA România vor oferi copiilor și tinerilor din Baia Mare ateliere non formale gratuite.

Astfel, Jonathan van Varik din Olanda va susține un program de învățare a limbii engleze pentru începători, focalizându-se pe comunicare.

Voluntara Angelika Petritz din Austria va facilita un atelier de dans și cultură austriacă.

Cecilia Fini din Italia va organiza un atelier de teatru în care îi va învață pe copiii și tinerii doritori tehnici din acest domeniu, creînd împreună o piesă și susținând la final o reprezentație.

Maeliss Vray din Franța va derula activități pentru beneficiarii adăpostului de noapte.

Barbara Pereira din Portugalia va organiza un eveniment – călătoria refugiaților – o adaptare a metodei Biblioteca vie- cu mărturii ale refugiaților și solicitanților de azil, un proiect care se bazează pe interviuri cu persoanele în cauza și înregistrare de testimoniale.

Juan Gallardo Roca din Spania va organiza un atelier de șah pentru copii și tineri în colaborare cu unul din cluburile de specialitate din oraș.

Mai multe detalii despre atelierele susținute de voluntarii SEV puteți găși pe www.ymca.ro și pagină de Facebook a YMCA România.

Cei 6 voluntari SEV se află în Baia Mare din luna octombrie 2017 derulând activități de promovare, incluziune și implicare civică prin împuternicirea copiilor și tinerilor, inclusiv pe cei cu oportunități reduse, susținând diversitatea, toleranță, inițiativa, gândirea critică, egalitatea, civismul pentru crearea unei societăți în spiritul principiilor democrației și drepturilor omului.

În această perioada ei au susținut programe educaționale pentru copiii și tinerii din Baia Mare, Cavnic, Copalnic Mănăștur, Șomcuța Mare, Cavnic, tematică fiind axată pe dezvoltare personală, leadership, educație civică, drepturile omului, activități de conștientizare a discursului instigator la ura (No Hate Speech) etc.

Informaţii furnizate de Alina Pop, YMCA Romania

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA