AcasăActualitate112GRANIŢA DE NORD - Trei focuri de armă, peste 37.000 pachete țigări...

GRANIŢA DE NORD – Trei focuri de armă, peste 37.000 pachete țigări confiscate și un ucrainean reținut de polițiștii de frontieră

DISTRIBUIȚI

GRANIŢA DE NORD În urma unor acțiuni desfășurate la granița de nord în ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat peste 37.000 pachete cu ţigări de contrabandă şi au reținut un cetățean ucrainean.

GRANIŢA DE NORD  Miercuri, 21 decembrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Valea Vișeului au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

În jurul orei 21.00, au observat în apropierea graniţei cu Ucraina, pe direcţia localităţii Valea Vișeului, un grup de persoane care se deplasa de la frontiera de stat spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase.

Imediat poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele și au încercat să fugă.

Pentru reţinerea persoanelor, care nu s-au supus somaţiilor legale, lucrătorii noştri au folosit armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Astfel, polițiștii de frontieră au reușit să reţină o persoană de sex masculin, Vasile G., cetățean ucrainean, în vârstă de 19 ani.

Totodată, au fost anunțate și autoritățile de frontieră ale statului vecin, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

La cercetarea terenului au fost descoperite 10 colete care conțin 4.820 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, marca Marble, în valoare de 43.700 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar cetățeanul ucrainean este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Tarna Mare, jud. Satu Mare au descoperit în apropierea frontierei de stat, mai multe colete care conțineau 31.580 pachete cu țigări de diferite mărci, în valoare totală de 285.500 lei.

tigari-contrabanda-22-dec1

Țigările au fost confiscate, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Tot ieri, 21 decembrie, în jurul orei 21.40, s-a prezentat în P.T.F. Siret, jud. Suceava, pe sensul de intrare în ţară, Iurie D., cu dublă cetățenie româno-ucraineană, în vârstă de 44 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes –Benz Sprinter.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali, folosind și câinele polițist Nadaka, specializat în descoperirea produselor de tutun, au efectuat un control amănunţit asupra microbuzului, persoanei și bagajelor.

Astfel, au fost descoperite ascunse şi nedeclarate, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bagajele personale și în spătarele scaunelor microbuzului, 960 pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de 1.152 lei, au fost ridicate în vederea confiscării de către lucrătorii vamali, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 7.000 lei.

Informaţii furnizate de ITPF Sighetu Marmaţiei

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA