AcasăMARAMURESUL ISTORICGolănia din Poliţie la ora bilanţului

Golănia din Poliţie la ora bilanţului

DISTRIBUIȚI

Până ca o poliţistă din Olt să fie făcută poştă de şefii ei ierarhici, ministrul de Interne Radu Stroe nu credea că în Poliţia Română există atâta golănie. Era suficient ca ministrul să privească cifrele furnizate de DNA, pentru a realiza că Poliţia este cel mai mare furnizor naţional de infractori în uniformă.
Conform raportului privind activitatea desfăşurată de DNA în anul 2011, s-au întocmit rechizitorii pentru 231 de poliţişti, în condiţiile în care pe locul doi la bugetari sunt vameşii, cu un nu­măr de 63 de cazuri.
Dintre aceştia, 26 de poliţişti au fost condamnaţi definitiv, devansând cu 16 puncte locul doi, disputat de primari şi de membri ai consiliilor locale. Poliţia se lăfăie în top şi în raportul de activitate al DNA pe anul 2010, când au fost condamnaţi 24 de agenţi şi ofiţeri de Poliţie şi trimişi în judecată încă 34.
Locul doi este disputat de angajaţi din finanţe şi instituţii de control, cu 11 condamnări şi 41 de persoane trimise în judecată. Golănia, aşadar, nu e că poliţiştii se dau loviţi medical când vine vorba de audieri, ci că-şi folosesc uniforma pentru a comite infracţiuni, ba stând de şase, ca să poată fura hoţii liniştiţi, după care împart prada cu ei, ba stând la coa­dă la poştă, să-şi ia la viol colegele cu grade inferioare.
Cornel Ivanciuc

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA