AcasăActualitateSocialGLOBAL FIREPOWER TOP – Vezi pe ce loc se află România în...

GLOBAL FIREPOWER TOP – Vezi pe ce loc se află România în topul celor mai puternice armate ale lumii

DISTRIBUIȚI

GLOBAL FIREPOWER TOP  Topul celor mai puternice armate ale lumii a fost făcut de Global Firepower. Pentru realizarea acestuia au fost luați în considerare 50 de parametrii, precum nivelul de echilibrare a potenţialului militar al ţării, diversitatea tehnicilor militare dar și numărul de unităţi de tehnică militară. Experţii nu au luat în consideraţie armele nucleare, însă statele care deţin bombe atomice au primit puncte în plus.

Statele Unite se află pe primul loc în topul celor mai puternice armate ale lumii pentru că dispune de cel mai mare buget din lume, Rusia pe locul al doilea, țară care dispune de cele mai puternice trupe terestre şi are o superioritate în ceea ce priveşte numărul de tancuri, și China pe locul al treilea.

În top sunt indicate 133 de state, iar printre primele zece cele mai puternice armate se află India, Franţa, Marea Britanie, Japonia, Turcia, Germania şi Egipt.

România se clasează pe locul 42, cu o poziție după Etiopia, și cu un loc înaintea Nigeriei. Statele cu un număr mai mare al populaţiei au ajuns mai sus în top, de asemenea, ţările NATO au primit un bonus din cauza posibilităţii utilizării resurselor alianţei.

Sursă info și foto.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA