AcasăEvenimentSportGimnastică. După o ”secetă” de patru ani, echipa României, campioană europeană la...

Gimnastică. După o ”secetă” de patru ani, echipa României, campioană europeană la feminin!

spot_img

DISTRIBUIȚI


Echipa feminină de gimnastică a României (Sandra Izbaşa, Cătălina Ponor, Larisa Iordache, Diana Bulimar, Raluca Haidu), pregătită de cei mai buni antrenori din istoria sportului, cu peste 300 de medalii cucerite la marile competiţii, Octavian Bellu şi Mariana Bitang, ajutaţi de Lucian Sandu, a cucerit medalia de aur la Campionatele europene de la Bruxelles, cu un total excepţional – 176,288 puncte, după un concurs pe care l-a dominat copios, de la primul până la ultimul aparat.
După o aşteptare de patru ani, gimnastele românce reuşesc din nou un titlu continental pe echipe, cu numai 2 luni înainte de Jocurile Olimpice de la Londra.
Medalia de argint a revenit Rusiei, cu 175,536 puncte, în timp ce medalia de bronz a fost câştigată de Italia – 171,430 puncte.

În primele trei zile de competiţie, delegaţia tricoloră a mai obţinut două medalii de bronz, la nivelul junioarelor, în concursul pe echipe şi la individual-compus, prin Andreea Munteanu.
Programul CE de la Bruxelles include duminică finalele pe aparate la junioare (Andreea Munteanu-la bârnă şi sol, Alina Stănilă-sărituri, Silvia Zarzu-sărituri) şi senioare (Sandra Izbaşa-sărituri, Cătălina Ponor-bârnă, sol, Larisa Iordache-bârnă, sol, Larisa Iordache-paralele).
În 2010, la Birmingham, România a cucerit medalia de bronz în competiţia pe echipe, iar în 2008, la Clermont-Ferrand, pe cea de aur, în lotul de la acea vreme aflându-se şi Sandra Izbaşa.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA