AcasăActualitateSocialGHINIONIŞTI – Maramureşenii nu se regăsesc pe lista căştigătorilor la Loteria Fiscală

GHINIONIŞTI – Maramureşenii nu se regăsesc pe lista căştigătorilor la Loteria Fiscală

DISTRIBUIȚI

Deşi au aşteptat cu sufletul la gură extragerile la Loteria Bonurilor organizată de ANAF, maramureşenii par a fi ocoliţi de noroc. Astfel, reprezentanţii Administraţiei Fiscale Maramureş spun că doar la primele două extrageri printre norocoşi au fost şi maramureşenii.
„La nivelul anului trecut au fost depuse 358 de bonuri dintre care 351 la extragerea din 13 aprilie 2015 au fost câştigătoare, la extragerea din 28 iunie au fost depuse şase bonuri dintre care la extragerea de departajare a celor 100 de câştigători finali a rămas unul singur dar a fost invalidat ulterior. La extragerea din 20 decembrie 2015 a mai fost depus un bon fiscal. Câştigătorul este un clujean”, a declarat Elena Lengyel, șeful Biroului Servicii pentru Contribuabili din cadrul Finanțelor Maramureș.

Clujeanul care a avut noroc a venit tocmai până în Maramureş la un producător de mobilă, de unde şi-a făcut cumpărături. Totuşi, cei care i-au vândut piesa de obilier au contribuit din plin la norocul acestuia.

“Respectiva persoană a achiziţionat un scaun ergonomic care iniţial a avut o valoare mai mare, a obţinut discount pentru acest scaun iar valoarea finală a bonului a fost chiar suma câştigătoare ”, a mai spus Elena Lengyel.

Pentru extragerea din 17 ianuarie 2016 încă nu s-a prezentat niciun maramureşean care să depună bonuri pentru validare. Inspectorii din cadrul Administraţiei Fiscale spun că suma mai mică extrasă ar putea aduce pe la ghişeele lor mult mai mulţi pretendenţi la marele câştig.

La extragere au participat toate bonurile fiscale emise în perioada 1–31 decembrie 2015, fără a fi necesară înregistrarea prealabilă a acestora într-o bază de date. Bonurile în valoare de 142 lei emise la 30 decembrie 2015 sunt câştigătoare la prima extragere din acest an a Loteriei Bonurilor fiscale, cererile pentru revendicarea premiilor, în valoare totală de un milion de lei şi pot fi depuse în termen de 30 zile la ANAF.

În situația în care, după finalizarea perioadei de depunere a cererilor de revendicare, lista centralizatoare cuprinde cel mult 100 de cereri, premiul de un milion de lei este împărțit persoanelor care le-au depus, după verificarea autenticității bonurilor câștigătoare. Dacă în urma centralizării listei bonurilor fiscale pentru care s-au revendicat premiile, se constată depășirea numărului de maximum 100 de cereri de revendicare, va fi organizată a doua extragere în vederea desemnării a 100 de câștigători.

În cazul realizării celei de-a doua etape de selecție în cadrul Loteriei bonurilor fiscale, va fi extras un număr din lista numerelor unice de înregistrare acordate bonurilor pentru care au fost revendicate premii.

După stabilirea celor 100 de bonuri fiscale câștigătoare, acestea vor fi centralizate și transmise în termen de două zile către ANAF în vederea încărcării rezultatelor în “Baza de date privind Loteria bonurilor fiscale”, respectiv pentru verificarea autenticității bonurilor fiscale câștigătoare de către Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, prin direcţiile regionale.

Ana Pop

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA