AcasăLifestyleGhid de pregătire a piscinei pentru sezonul cald

Ghid de pregătire a piscinei pentru sezonul cald

DISTRIBUIȚI

Sursă foto: Shutterstock

 

Dacă te numeri printre persoanele care au o piscină în curte, atunci trebuie să cunoști care sunt pașii de pregătire ai acesteia pentru sezonul cald. În acest articol poți descoperi câteva recomandări și practici ca această operațiune să decurgă cât mai eficient. Citește în continuare și află ce poți face astfel încât să te bucuri de o apă curată și limpede tot sezonul estival!

 

  1. Achiziționează produsele necesare pregătirii piscinei

În primul rând, este important să ai la îndemână câteva soluții de tratare și curățare ale apei. În acest sens, poți cumpăra unul sau mai multe bidoane de oxigen activ pentru igienizarea apei din piscină, tester pentru măsurarea valorii pH-ului, o plasă de adâncime, un regulator de alcalinitate, un filtru nou (dacă ai unul cu cartuș) și o perie sau un robot de curățare.

  1. Îndepărtează din piscină reziduurile de dimensiuni mari

Al doilea pas pe care trebuie să-l faci în pregătirea piscinei este să o cureți de frunze, pietricele, crenguțe și alte resturi care s-au adunat de-a lungul sezonului rece. Nu este recomandat să o golești de apă. Este suficient să aduni obiectele care nu ar trebui să se afle în apă cu ajutorul unei plase de adâncime. Îndepărtează și eventualele blocaje de la nivelul pompei și filtrului.

  1. Umple piscina la nivelul corespunzător

Odată ce ai eliminat resturile din piscină, este nevoie să verifici cât de mult a scăzut nivelul apei, apoi să o reumpli cu apă curată până ajunge la nivelul inițial. Poți să o lași câteva ore să se amestece cu restul cantității de apa rămasă de peste iarnă, apoi să treci la pasul următor.

  1. Pune în funcțiune echipamentele piscinei și curăță-i filtrul

Dacă ai pompe de recirculare, dozatoare, filtre de apă, pompe de căldură și orice alt echipament pentru piscină, atunci este nevoie să le repornești după ce ai adus-o la nivelul dorit de apă. De asemenea, tot acum trebuie să cureți sau să îi înlocuiești filtrul.

  1. Verifică echilibrul chimic al apei

Urmează să testezi apa din piscină și să afli concentrația diferitelor minerale din aceasta, adică să descoperi care este pH-ul apei. Pe piață există testere pe care le poți folosi pentru a determina nivelul de alcalinitate, acid cianuric, clor sau alți solizi dizolvați. Odată ce cunoști valoarea pH-ului, poți adăuga în apă tratamentele necesare.

  1. Așteaptă ca apa să devină limpede

Este nevoie să aștepți câteva ore, sau cel mai bine o noapte întreagă, astfel încât soluțiile de tratare să își facă efectul, iar apa să devină din ce în ce mai clară. Totodată, dacă vrei să te asiguri că elimini toate impuritățile din apă, este recomandat să lași sistemul de filtrare să funcționeze pentru cel puțin o zi.

Aceștia sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgi dacă vrei să te bucuri de o piscină cu apă curată și sănătoasă în sezonul cald. Pentru a te asigura că poți folosi piscina în siguranță, curăță bine și suprafețele de lângă aceasta și verifică dacă există urme de uzură sau anumite probleme specifice.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA