AcasăNews AlertGHEORGHE ȘIMON, DEPUTAT PSD
: „PNNR, esențial pentru realizarea marilor proiecte de infrastructură...

GHEORGHE ȘIMON, DEPUTAT PSD
: „PNNR, esențial pentru realizarea marilor proiecte de infrastructură din România”


spot_img

DISTRIBUIȚI

PSD elimină obstacolele pentru realizarea marilor proiecte de infrastructură din România prin modificarea legislației. Pentru a nu pierde finanțarea din PNRR pentru autostrăzi și căi ferate, ministerul Transporturilor, condus de vicepremierul Sorin Grindeanu a elaborat un act normativ care acționează asupra cauzelor care blocau investițiile în infrastructură. Ordonanța prevede termene mai scurte la licitații, rezilieri mai simple de contracte și adoptarea modelului polonez privind achizițiile publice.

Se elimină astfel ofertele nejustificat de mici, întârzierile nefundamentate în evaluarea ofertelor, șantajul unor antreprenori și toate blocajele care apăreau în faza de implementare a proiectelor. PNRR este esențial pentu realizarea marilor proiecte de infrastrcutură din România”, a subliniat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

Principalele modificări legislative vizează reducerea termenelor pentru eliberarea aprobărilor și a avizelor de către autoritățile locale, actualizarea costurilor care acoperă creșterea prețurilor la materiale și energie sau interdicția de a participa la licitații pentru constructorii incorecți.

Aprobările și avizele necesare pentru demararea lucrăriilor vor fi eliberate între 7 și maximul 15 zile. Dacă autoritatea centrală sau locală nu a eliberat actul în această perioadă, cererea se consideră a fi aprobată. În cazul rezilierii unui contract, lucrările vor putea fi continuate cu antreprenorul clasat pe locul 2, fără a mai fi organizată o nouă licitație. În cazul în care o lucrare se întinde pe mai mult de 6 luni, vor putea fi făcute corecții de preț la energie și materiale. În ceea ce privește constructorii incorecți, aceștia nu vor mai putea să participe la licitații dacă nu vor prezenta certificate care să ateste că respectă graficele intermediare de execuție stabilite la 90 de zile. În acest caz nu vorbim despre discriminare ci despre asumarea și respectarea unor termene ferme”, a mai punctat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA