spot_img
AcasăActualitate112GEST MELODRAMATIC - Un adolescent a încercat să se sinucidă în curtea...

GEST MELODRAMATIC – Un adolescent a încercat să se sinucidă în curtea liceului unde învaţă iubita lui

DISTRIBUIȚI

GEST MELODRAMATIC Un adolescent a vrut să se sinucidă în curtea liceului unde iubita lui învată. Tânărul a spart un geam iar cu un ciob a vrut să îşi taie jugulara, însă nu a reuşit decât să rănească superficial.


GEST MELODRAMATIC Elevul, în vârstă de 17 ani, a intrat, luni, în curtea Liceului Petru Poni din Iaşi unde a apelat la gestul melodramatic.

Paznicii şcolii l-au imobilizat iar un echipaj SMURD l-a preluat pe adolescent şi l-a dus la Spitalul de Copii „Sf. Maria“. Acolo, în urma eva­luării, medicii au concluzionat că rănile au fost superficiale şi presupun că tânărul ar fi încercat să şi le provoace pentru a-i impresiona pe colegii săi.

„Există într-adevăr nişte plăgi făcute de el cu lama, sunt autolitice, însă datorită faptului că sunt superficiale, nu sunt foarte grave. El a ştiut exact cât să îşi dozeze trauma, le-a făcut ca să îşi impresioneze anturajul.

Sunt şi în zone cu impact emoţional, adică la gât, la nivelul toracelui anterior şi pe abdomen.

A primit tratamentul specific din partea echipei multidisciplinare, s-au suturat plăgile şi va fi dirijat la Com­partimentul de Neuropsihiatrie Infantilă, din cadrul Secţiei VI acuţi de la Institutul de Psihiatrie Socola pentru consiliere şi tratament de specialitate“, a declarat şef lucr. dr. Tamara Solange Roşu, medic-şef UPU şi purtător de cuvânt al Spitalului de Copii „Sf. Maria“.

Se pare însă că problemele tânărului nu sunt de natură recentă şi că s-ar fi încercat intervenţia de mai multe ori în cazul său.

Acesta a fost elev al Liceului „Petru Poni“ timp de câteva luni, anul trecut, înmatriculat fiind în clasa a XI-a.

Reprezentanţii unităţii de învăţământ spun că, încă de pe atunci, prezenta probleme comportamentale şi că ar fi fost surprins de colegii săi încercând să se rănească provocându-şi răni la nivelul antebraţelor.

„El a fost un moment dat, anul trecut, elevul nostru, dar nu l-au mai adus părinţii. El spune că a intrat să vorbească cu prietena sa, însă are probleme serioase, fata aceea nu este prietena sa.

Are o problemă serioasă, înţeleg că ar avea şi părinţii probleme acasă. Când a avut problemele acelea, a fost consiliat de psihologul nostru, era în evidenţele noastre cu probleme, au venit şi părinţii la şcoală, şi sora lui, am sunat şi la Grajduri la asistenţă socială.

Dar părinţii nu l-au mai adus sau nu l-au lăsat să vină la şcoală. Mă mir că este acum în aceeaşi situaţie“, a declarat Monica Trupina, directorul liceului.

sursa

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA