spot_img
AcasăEvenimentGER MARAMURES - La ora 9.00 s-au inregistrat -24 de grade la...

GER MARAMURES – La ora 9.00 s-au inregistrat -24 de grade la Targu Lapus

DISTRIBUIȚI

La ora 9.00 valoarea temperaturii aerului înregistra -24 grade Celsius la Târgu Lăpuş şi Petrova. Sunt -23 grade Celsius la Copalnic şi Fereşti, -18 la Sighetu Marmaţiei şi Borşa, -17 grade Celsius la Vişeu de Sus şi Leordina, -16 grade la Cavnic,  -15 grade Celsius în Baia Mare şi Ocna Şugatag.

Indicile de răcire are următoarele valori: -23 unităţi la Târgu Lăpuş; -20 unităţi la Sighetu Marmaţiei; -17 unităţi în Baia Mare, -16 unităţi la Iezer, -15 unităţi la Ocna Şugatag.

Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă pe toate sectoarele publice de drumuri publice din judeţ. Conducătorii întâlnesc zăpadă frământată cu grosimea de până la 1 cm pe DN18, în Pasul Prislop (km 156 şi km 180). Celelalte sectoare de drumuri naţionale din judeţ au carosabilul curat şi uscat. Angajaţii societăţii care asigură şi întreţine practicabilitatea acestu drum au acţionat cu două utilaje şi au împrăştiat 16 tone de material antiderapant, pentru a preveni formarea poleiului în Pasul Prilops.  Cerul este senin acum pe toate sectoarele de drumuri naţionale din judeţ. Vizibilitatea în trafic este bună.  Temperaturile scăzute, coroborate cu  umiditatea râului şi curenţii de aer rece au favorizat formarea unor porţiuni de drum cu polei pe DJ184, în zona montană a oraşului Cavnic, dar şi pe DJ109F, sectorul de la pârtiile de schi, şi până la canton. Angajaţii societăţii care întreţin şi asigură viabilitatea celor trei drumuri judeţene au intervenit şi răspândit preventiv şase tone de material antiderapant. S-au efectuat lucrări cu freza pentru a lărgi drumul judeţean 184, în zona montană a oraşului Cavnic. Carosabilul celor trei drumuri judeţene (DJ184, DJ109F şi DJ185) este curat şi uscat. Pe marginea drumului judeţean DJ 184 şi  DJ109F sunt formate porţiuni de gheaţă rezultate în urma topirii zăpezii. Pe celelalte sectoare de drumuri judeţene, angajaţii societăţii judeţene de drumuri şi poduri au intervenit cu utilaje, cu lamă, pentru curăţarea şi lărgirea părţii carosabile. Pe sectoarele de drumuri judeţene aflate în administrarea societăţii circulaţia rutieră se desfăşoară fără probleme, carosabilul fiind curat şi uscat. Pe sectoarele de drumuri pietruite mai sunt tronsoane pe care se află depus pe carosabil un strat de zăpadă frământată .

Rămân închise pe perioada de  iarnă, drumul judeţean 109F, pe relaţia Cavnic-Strâmbu Băiuţ şi tronsonul drumului judeţean 183, pe relaţia Izvoare-legătura cu DN18, în Pasul Gutâi.

O persoană fără adăpost a fost transportată de Serviciul Judeţean de Ambulanţă la Unitatea Primire de Urgenţă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Dr.”Constantin Opriş” din Baia Mare.

 

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA