AcasăActualitatePoliticGEOANĂ FACE NOI VICTIME – Cel mai bogat român condamnat la doi...

GEOANĂ FACE NOI VICTIME – Cel mai bogat român condamnat la doi ani și șase luni de pușcărie cu executare!

DISTRIBUIȚI

Miliardarul Ioan Niculae, cel mai bogat român potrivit topurilor de specialitate, a fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare cu executare în dosarul Mită la PSD. Totodată, fostul lider local al PSD, Gheorghe Bunea Stancu, ex-președinte al CJ Brăila, a primit tot trei ani de închisoare cu executare. Reprezentantul DNA le-a cerut joi judecătorilor de la Curtea de Apel București condamnarea omului de afaceri Ioan Niculae și a lui Gheorghe Bunea Stancu la pedepse cu executare, în cadrul procesului cunoscut sub numele Mită la PSD.

Dosarul se afla în faza de apel, după ce pe 20 noiembrie 2013 Judecătoria Sectorului 1 a decis achitarea lui Gheorghe Bunea Stancu și a lui Ioan Niculae. Alături de aceștia au mai fost achitați și ceilalți inculpați din dosar, Gheorghe Teodorescu și Viorel Bărac.

Procurorii anticorupție i-au trimis în judecată pe 11 ianuarie 2012 pe președintele Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, și pe omul de afaceri Ioan Niculae, în dosarul privind finanțarea campaniei electorale a candidatului PSD la alegerile prezidențiale din 2009, Mircea Geoană.

Bunea Stancu, care era și președinte al Organizației Județene Brăila a PSD, a fost acuzat de folosirea influenței și autorității ce rezultă din funcția de conducere într-un partid pentru a obține pentru altul bani sau foloase necuvenite, iar Ioan Niculae, acționar principal al grupului Interagro SA, a fost acuzat de complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În același dosar au fost deferiți justiției Gheorghe Teodorescu, acționar al SC Insomar SRL, și Viorel Bărac, director al SC Interagro SA, ambii pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu și-a folosit influența și autoritatea rezultate din funcția de președinte al Organizației Județene Brăila a PSD pentru a obține, cu încălcarea dispozițiilor legale ce privesc finanțarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la Ioan Niculae, bani ce urmau să fie folosiți în campania electorală prezidențială desfășurată la sfârșitul anului 2009 pentru susținerea candidatului PSD Mircea Geoană.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA