AcasăEvenimentGENEROZITATEA FRANCEZILOR – 30.000 de euro adunați într-o singură zi pentru copiii...

GENEROZITATEA FRANCEZILOR – 30.000 de euro adunați într-o singură zi pentru copiii orfani ai maramureșencei Lăcrimioara Pop

DISTRIBUIȚI

Francezii au demarat o campanie de strângere de fonduri pentru ajutorarea celor doi copii rămaşi orfani după atentatele din Paris. Lăcrămioara Pop (28 ani) şi Ciprian Calciu (32 ani) vor fi înmormântaţi sâmbătă, 21 noiembrie, la Paris.

Lăcrămioara Pop (28 ani, din Baia Mare) şi Ciprian Calciu (32 ani, din Tulcea) aveau împreună un băieţel de numai 1 an şi jumătate, Kevin-Luca. Ea mai avea dintr-o relaţie anterioară o fiică de 11 ani pe nume Tania.

Ambii copii se află în Paris, în grija bunicii materne. Virgile Grunberg este administratorul Cafe Des Anges din Paris, unde lucra Lăcrămioara şi ceilalţi tineri asasinaţi în localul La Belle Equipe. „Cafeneaua Îngerilor“ a pierdut în atentate 5 membri ai personalului, care îşi sărbătoreau o colegă în acea seară fatidică de 13 noiembrie.

În numele colegilor de la Cafe Des Anges, Virgile Grunberg a lansat pe o platformă de strângere de fonduri, gofundme.com, un apel către comunitatea online, pentru ajutorarea copiilor Lăcrămioarei, românca îndrăgită de toată lumea. Într-o singură zi, pentru micuţii orfani ai Lăcrămioarei Pop şi Ciprian Calciu s-au strâns 30.000 euro donaţi de 616 persoane.

Iată ce scris Virgile Grunberg pe gofundme.com:

În seara de vineri, 13 Noiembrie, Lăcrămioara si Ciprian se aflau printre victimele care şi-au pierdut viaţa in urma atacurilor din Paris in timp ce sărbătoreau pe terasa „La Belle Equipe”. Cei doi soţi români care au trăit in Franţa de mai mulţi ani, erau părinţii a doi copii: un băiat de 18 luni pe nume Kevin-Luca, născut in Franţa şi o fata de 11 ani pe nume Tania, care şi-a urmat părinţii in Franţa alături de bunica ei, Tatiana (mama Lăcrămioarei) in august, anul acesta.

Tania este fata Lăcrămioarei dintr-o căsătorie anterioară, dar tatăl fetiţei este si acesta decedat. Ciprian o considera pe Tania ca şi a lui, iar tânărul cuplu decisese sa îşi crească copii in Franţa, ţara lor de adopţie. Lăcrămioara si Ciprian erau foarte bucuroşi că reuşiseră in sfârşit sa îşi reunească familia.

Astăzi, pe lângă durere avem de a face cu o urgenţă: cei doi orfani sunt puşi intr-o situaţie intolerabilă iar bunica lor, care rămâne in grija copiilor (aceasta era dorinţa părinţilor) nu beneficiază de un venit stabil. Este foarte important să reuşim să strângem fonduri pentru a ajuta la aceasta situaţie critică, dar să ne şi asigurăm că aceşti copii vor creşte împreună.

A fost dorinţa părinţilor lor, deci de datoria noastră să avem grijă ca cei doi fraţi sa primească cetăţenie franceză şi educaţia pe care o merită. Fondurile strânse vor ajuta la rezolvarea acestei situaţii de urgenţă cu care ne confruntăm pentru a ne asigura că familia primeşte ajutorul avocaţilor, dar si în vederea creării unui cont pentru viitorul copiilor.

Facem apel la inima, generozitatea si solidaritatea dumneavoastră.

Personalul Cafe Des Anges

Cine doreşte să contribuie la ajutorarea celor doi copii o poate face prin acest modalitate. Familia lui Ciprian Calciu a oferit, totodată, şi un număr de cont în care se mai pot face donaţii: Calciu Mircea IBAN FR76 3000 3040 8100 0500 3249 077.

Românii Ciprian Calciu şi Lăcrămioara Pop vor fi înmormântaţi sâmbătă, 21 noiembrie, la Paris, în Cimetiere Parisien de Thiais, la adresa 261 route de Fontainebleau 94320 Thiais. Slujba religioasă va fi oficiată la ors 12.30, la Biserica Crestin Ortodoxa din Paris, la adresa 9 bis rue Jean De Beauvais 75005.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA