spot_img
AcasăActualitateSocialGATA CU PLOILE - Începând de duminică temperaturile urcă până la 30...

GATA CU PLOILE – Începând de duminică temperaturile urcă până la 30 de grade Celsius

DISTRIBUIȚI

Meteorologii vin cu veşti bune. Ploile slăbesc în intensitate începând de duminică şi, treptat, temperaturile vor creşte şi vor ajunge chiar să depăşească uşor 30 de grade Celsius, în mare parte din ţară. Şi pe litoral vor fi, de săptămâna viitoare, tot mai multe ore cu soare, iar prima parte din luna septembrie ne va găsi cu temperaturi ceva mai ridicate decât în mod normal, chiar peste 30 de grade Celsius, în partea de vest, sud şi sud-est.

Va continua să plouă vineri şi sâmbătă în jumătatea de sud-vest a ţării, în rest, ploile vor fi mai puţine, slabe cantitativ. În jumătatea de sud-vest nu este exclus ca, izolat, să se mai depăşească 20-25 l/mp. Situaţia revine la normal, treptat, începând de duminică. Atunci ploile se restrâng, slăbesc în intensitate, prin urmare, tot mai multe ore cu soare.

Traversăm o perioadă destul de rece, cu abateri faţă de mediile climatologice, chiar şi cu mai mult de 10 grade Celsius. Am avut cea mai rece zi de 20 august de când se fac măsurători în multe localităţi din partea de sud şi de est a ţării.

Venim cu veşti bune, treptat temperaturile vor creşte şi vor ajunge chiar să depăşească uşor 30 de grade Celsius, săptămâna viitoare, în mare parte din ţară. Vor fi multe ore cu soare chiar şi pe litoral, acolo unde acum este vreme mohorâtă şi ploioasă.

Pentru sfârşitul lunii august, ploi destul de puţine şi temperaturi normale, poate doar uşor peste cele normale la această dată.

Luna septembrie va veni cu temperaturi ceva mai ridicate decât în mod normal, în medie, în partea de vest, sud şi sud-est. În rest, valori termice normale. Vom mai avea zile, în prima jumătate a lunii septembrie, de peste 30 de grade Celsius.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA