AcasăMARAMURESUL ISTORICGĂINĂRII LA FRONTIERĂ - Judecați în stare de libertate pentru dare de...

GĂINĂRII LA FRONTIERĂ – Judecați în stare de libertate pentru dare de mită și complicitate la dare de mită

spot_img

DISTRIBUIȚI

Procurorul sef Sectie urmarire penala delegat din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures a intocmit rechizitoriul si a sesizat instanta competenta dispunand trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatilor: D.V. pentru savarsirea infractiunii de dare de mita, prevazuta de art. 290 alin. 1 Cod penal raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000; P.I. pentru savarsirea infractiunii de complicitate la dare de mita, prevazuta de art. 48 alin. 1 Cod penal raportat la art. 290 alin. 1 Cod penal raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000.

Rechizitoriul intocmit releva urmatoarea stare de fapt: In dupa-amiaza zilei de 18.10.2014, in timp ce un agent de politie din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei isi exercita atributiile de serviciu in Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmatiei pe sensul de intrare in tara, in zona de control a documentelor s-a prezentat inculpatul P.I., persoana cu dubla cetatenie romano-ucraineana. Acesta, dupa ce i-a inmanat actele pentru control politistului, i-a solicitat sa isi incalce atributiile de serviciu in sensul permiterii intrarii in tara a unui cetatean ucrainean, cu prenumele „Vasile”, fara a-l implementa in bazele de date si fara a-i aplica pe pasaport stampila de intrare in tara. In schimbul incalcarii atributiilor de serviciu, P.I. i-a promis o suma cuprinsa intre 50 si 100 euro care urma a fi remisa de cetateanul ucrainean in momentul efectuarii controlului la intrarea in tara, propunerea fiind refuzata de politist. Totusi, inculpatul i-a lasat un numar de telefon pentru a-l contacta in situatia in care se va razgandi.

In aceeasi zi, politistul a sesizat Directia Generala Anticoruptie – Serviciul Judetean Anticoruptie Maramures. In data de 22.10.2014, martorul denuntator s-a intalnit in Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmatiei cu inculpatul P.I. care i-a solicitat permiterea intrarii in tara a prietenului sau, inculpatul D.V., al carui pasaport il avea asupra sa. D.V. intrase anterior legal pe teritoriul Romaniei dar, fiind implicat intr-o activitate de contrabanda, trecuse ilegal frontiera in Ucraina, prin apa raului Tisa, pentru a nu fi prins de organele politiei de frontiera. Astfel, la data de 23.10.2014, inculpatul D.V. s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmatiei si i-a remis martorului denuntator pasaportul ucrainean in care se afla o bancnota de 50 de euro. Echipa operativa a intervenit imediat dupa remiterea banilor, realizandu-se prinderea in flagrant a inculpatului D.V. In acelasi timp, in Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmatiei, pe sensul de iesire din tara, se afla si inculpatul P.I., ambii fiind apoi condusi la sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures. Prin ordonanta din data de 27.11.2014 a fost pusa in miscare actiunea penala fata de inculpati pentru infractiunile susmentionate. Cauza se afla pe rolul Tribunalului Maramures.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA