spot_img
AcasăNews AlertGabriel Zetea (PSD): ”Drumurile expres Baia Mare – Satu Mare și Baia...

Gabriel Zetea (PSD): ”Drumurile expres Baia Mare – Satu Mare și Baia Mare – Jibou au dispărut din PNRR!”

DISTRIBUIȚI

În luna noiembrie a anului trecut, proaspăt instalat în funcția de președinte al Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan anunța, cu mare fast, finanțarea de către Guvern a două drumuri expres foarte importante pentru regiunea noastră. Transmitea la acel moment maramureșenilor, atât prin intermediul presei, cât și prin postări pe pagina oficială și site-ul Consiliului Județean, că drumurile expres Baia Mare – Satu Mare și Baia Mare – Jibou primesc, prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) cea mai mare finanțare, respectiv peste 760 de milioane de euro. S-au făcut poze, s-au strâns mâini, s-au lansat promisiuni, au apărut articole și comunicate de presă, ba s-a și decis alocarea, în parteneriat cu Consiliul Județean Satu Mare, respectiv cu Consiliul Județean Sălăj, a câteva milioane de euro pentru realizarea studiilor de fezabilitate.

În 27 noiembrie 2020, Ionel Bogdan declara că ”760,73 milioane de euro din PNRR sunt destinați pentru proiectele care leagă Maramureșul de rețelele de autostrăzi naționale și europene. Mă bucur că cele două drumuri expres, la care lucrez din prima zi a mandatului de președinte al Consiliului Județean și care sunt vitale pentru dezvoltarea Maramureșului se află în Planul Național de Redresare și Reziliență și beneficiază de finanțări generoase din fonduri europene”. În 24 martie 2021 nu mai spune nimic despre faptul că în noul PNRR se alocă bani, regiunii noastre, doar pentru centura Clujului și pentru drumul Jucu-Apahida.
Deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea a declarat că Ionel Bogdan nu are putere să lupte cu Bolojan și cu Boc și, așa cum s-a întâmplat sub fiecare guvernare de dreapta, Maramureșul este pârjolit de investiții, pentru că toți banii se direcționează către Cluj și Bihor.

Parlamentarii PNL, trei la număr, dar și cei doi parlamentarii USR au promis că vor pleca în București pentru a susține interesele maramureșenilor. Le susțin lăsând ca administrațiile de dreapta din județele învecinate să ia toți banii regiunii? Am spus-o în repetate rânduri: Bolojan și Boc sunt singurii câștigători ai Regiunii de Nord-Vest sub guvernările de dreapta. Cu excepția Bihorului și a Clujului, toate celelalte județe sunt lăsate de izbeliște, așa cum s-a întâmplat și acum și așa cum va fi mereu, câtă vreme dreapta va gestiona fondurile. Pe principiul: totul pentru ei, nimic pentru noi, pentru că ei văd Maramureșul doar un punct în locul unde se agață harta-n cui și care nu contează pentru cei din București. Trist este că nu contează nici pentru cei care au promis miliarde de euro, iar până acum au adus zero lor. Atât valorăm noi pentru guvernul PNL – USR Plus, atât reușește Ionel Bogdan să obțină de la centru: ZERO. Pentru că nu știe să se bată pentru banii Maramureșului”, a declarat parlamentarul PSD Maramureș, Gabriel Zetea, președintele filialei județene a social-democraților și vicepreședinte național pe domeniul infrastructură.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA