AcasăberzmudeGabriel Zetea: 56 de milioane de lei au venit în Maramureș prin...

Gabriel Zetea: 56 de milioane de lei au venit în Maramureș prin PNDL, iar proiectele continuă! Spitalul din Vișeu de Sus a scăpat de faliment prin alocarea sumei de 1,4 milioane de lei de la MDRAP

DISTRIBUIȚI

Ultima rectificare pozitivă pentru județul Maramureș a adus noi sume importante pentru administrațiile publice locale. Liderul județean al PSD Maramureș și vicepreședinte al Consiliului Județean, Gabriel Zetea a declarat că banii care au venit în Maramureș nu mai pot fi numiți ”pomene electorale”, dat fiind faptul că alegerile prezidențiale și campania s-au încheiat cu o lună în urmă. ”Proiectele în Maramureș continuă, toate demersurile începute la nivelul localităților merg mai departe. Vorbim de promisiuni făcute de PSD și înaintea campaniei electorale, nu doar în acea lună și jumătate premergătoare alegerilor prezidențiale, iar alocarea acestor sume demonstrează faptul că ne ținem de cuvânt. Sunt bani pentru plata salariilor profesorilor, bani pentru a  achita drepturile câștigate în instanță de cadrele didactice, bani pentru asistații persoanelor cu handicap, bani pentru sport. Mai mult, pentru administrațiile publice locale s-au acordat două categorii de fonduri. Vorbim aici despre continuarea proiectelor începute, dar și pentru achitarea arieratelor, suma totală fiind de aproape 10 milioane de lei”, a declarat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

Vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș: ”Guvernul Ponta nu ține cont de culoarea politică a primarilor”

Vicepreședintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea a arătat că banii acordați Maramureșului nu țin cont de culoarea politică a primarilor. Pentru a întări această afirmație, a subliniat faptul că, s-au alocat municipiului Sighetu Marmației, al cărui primar este și președintele PNL Maramureș, suma de 2 milioane de lei, iar la Târgu Lăpuș, unde primarul este tot de la noul PNL, suma de 3 milioane de lei. O alocare financiară importantă de 1,4 milioane de lei, s-a acordat pentru scăparea de la faliment a Spitalului din Vișeu de Sus. Și la Groșii Țibleșului au ajuns 2,3 milioane de lei, iar în localitățile amintite mai sus, edilii nu reprezintă tabăra social-democrată.

Alte 2 milioane de lei au fost repartizați pentru achitarea datoriilor contractate de UAT-uri, unde amintim Tăuții Măgherăuș, Săcălășeni, Săpânța, Cernești, Sighet etc. ”În ceea ce privește Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), Maramureșul a beneficiat, până în prezent, de o sumă istorică de 56 de milioane de lei, bani care sunt de patru ori mai mulți decât fondurile primite în orice an de după Revoluția din 1989. Ca și coordonator județean al acestor fonduri, pot spune că au rămas aproximativ 2 milioane de lei de cheltuit, iar acești bani vor fi redistribuiți în interiorul UAT-urilor, pentru a rezolva problemele esențiale ale comunităților. Putem spune că, în ultimii doi ani, am realizat cu succes proiecte de reabilitare a drumurilor comunale, a podețelor, construcții de poduri, canalizări și aducțiuni de apă. Vorbim de lucrări mici care au fost implementate de firmele maramureșene, iar în acest fel am relansat, măcar într-o mică măsură, economia județului”; a concluzionat vicepreședintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea.

Biroul de presă al PSD Maramureș

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA