AcasăNews AlertGABRIEL-VALER ZETEA, DEPUTAT PSD: "Ministerul Educației are datoria de a asigura LA...

GABRIEL-VALER ZETEA, DEPUTAT PSD: „Ministerul Educației are datoria de a asigura LA TIMP plata salariilor profesorilor!”

DISTRIBUIȚI

Deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea a fost informat de către Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret” că peste 300.000 de salariați din învățământ riscă să nu își ia salariul la timp. Vina pentru acest inconvenient major aparține Ministerului Educației, care nici până în prezent nu a trimis în teritoriu kit-ul de actualizare a programului de calcul a salariilor EDUSAL.

Așa cum arată și reprezentanții FSLÎ și cei ai FSE ”Spiru Haret”, este inadmisibil ca până în data de 8 februarie 2023, unităților de învățământ să nu li se livreze programul de salarizare. Acest lucru va face imposibilă finalizarea tuturor calculelor, pentru ca salariile profesorilor și ale personalului din educație să fie achitate la timp.

Am înțeles că Ministerul Educației a fost în negocieri pentru prelungirea contractului cu firma care livrează programul, o firmă cu care se lucrează, deja, de mai bine de un deceniu. Deci nu vorbim despre o firmă nouă sau despre o procedură pe care Ministerul Educației să nu o fi făcut și în anii trecuți. Cu toate acestea, nu este prima dată când modificările aduse aplicației EDUSAL sunt trimise cu întârziere sau cu erori de calcul, fapt pentru care susțin propunerea făcută de cele două sindicate din învățământ, ca Ministerul Educației să își dezvolte propriul soft pentru calculul și plata salariilor, pentru ca astfel de întârzieri să fie evitate. Personalul didactic și nedidactic trebuie să fie plătit la timp! Ratele, facturile, coșul zilnic nu pot aștepta după negocierile Ministerului Educației! Mai mult, aceste întârzieri, care nu ar trebui să fie admise, afectează personalul care se ocupă de calculul salariilor. O dată cu această întârziere de calcul, cei responsabili trebuie să lucreze de acasă sau peste program pentru a pregăti la timp statele de plată, iar orele suplimentare nu sunt plătite. Din păcate, este foarte posibil ca, în 14 februarie 2023, profesorii să nu își regăsească salariul în cont pentru munca prestată în cursul lunii ianuarie 2023, dar ei vin la școală zi de zi pentru a ne educa copiii. Ministerul Educației are obligația de a rezolva această problemă și trebuie să explice, public, cine este vinovat de această întârziere care va afecta sute de mii se salariați din Educație! Voi face și o interpelare la Ministerul Educației și voi cere să mi se comunice, cu celeritate, cine răspunde pentru această situație neplăcută și cum va fi evitată o asemenea problemă în viitor”, a arătat deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA