AcasăEvenimentFURTUL MOAȘTELOR DIN GRECIA – Măsuri luate de Permanența Eparhială împotriva părintelui...

FURTUL MOAȘTELOR DIN GRECIA – Măsuri luate de Permanența Eparhială împotriva părintelui Emanuel Oros din Parohia Mesteacăn

DISTRIBUIȚI

Azi, 21 ianuarie 2016, la Centrul Eparhial al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, a fost convocat părintele Emanuel Oros din Parohia Mesteacăn, Protopopiatul Oaş, care, în urma unui nefericit eveniment petrecut în luna octombrie a anului trecut, în timpul unui pelerinaj, este cercetat într-un dosar de furt de Sfinte Moaşte din Grecia.

Totodată, părintelui i se impută mai multe nereguli referitoare la armonia vieţii de familie, la săvârşirea unor exorcisme în exces asupra bolnavilor atunci când nu s-ar impune din punct de vedere al rânduielilor bisericeşti şi mai ales întemeierea unui aşezământ comunitar mixt fără un statut aprobat şi fără binecuvântarea ierarhului locului, în care vieţuiesc în mod ciudat mai multe persoane civile (fete şi bărbaţi), unde au fost depuse mai multe Sfinte Moaşte şi oseminte. Pentru acestea, părintele Emanuel Oros a trebuit sa dea explicaţii în faţa Preasfinţitului Justin Sigheteanul şi în prezenţa a trei membri ai Permanenţei Eparhiale.

În urma discuţiilor, PS Justin Sigheteanul i-a dat în ascultare următoarele sarcini:

  • Predarea Sfintelor Moaşte deţinute şi a osemintelor mărturisitorilor de la Aiud cu documentele însoţitoare de autentificare sau deţinere către Centrul Eparhial. Autenticitatea Sfintelor Moaşte va fi verificată de o Comisie a Centrului Eparhial, iar Episcopul va hotărî asupra autenticităţii lor şi a locului unde acestea vor fi aşezate spre închinare. Osemintele mărturisitorilor din temniţa de la Aiud vor fi retrocedate deţinătorului legal al acestui Patrimoniu Naţional cu documente însoţitoare, care este Capela Penitenciarului Aiud.
  • Îndrumarea şi sfătuirea de către părintele Emanuel a persoanelor care se găsesc în locaţia de la pădurea – Prilog Vii, să se întoarcă în familiile lor, pentru a restabili relaţia firească cu părinţii şi rudeniile, sau, după caz, îndrumarea lor să intre într-o mănăstire canonică de călugări sau călugăriţe din Patriarhia Română.
  • Transformarea locaţiei de la pădurea – Prilog Vii în Aşezământ Social- Filantropic pentru ocrotirea bătrânilor, sub patronajul şi purtarea de grijă a Episcopiei, cu respectarea prevederilor statutare şi bisericeşti în domeniu.

Termenul de aducere la îndeplinire a celor trei puncte este 1 martie 2016.

  • De respectarea cu corectitudine, sfinţenie şi sinceritate a acestor trei condiţii depinde viitorul părintelui Emanuel Oros ca păstor de suflete în calitatea de preot (în Parohia Mesteacăn), sub îndrumarea şi ascultarea episcopului locului în lumina canoanelor şi Statutului Bisericii Ortodoxe Române sau continuarea procedurilor Consistoriului Eparhial până la sentinţa finală.
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA