spot_img
AcasăActualitateSocialFuneriu a dat, Baba a luat! Ministerul Educaţiei a tăiat bursele elevilor...

Funeriu a dat, Baba a luat! Ministerul Educaţiei a tăiat bursele elevilor din clasele I-IV

DISTRIBUIȚI

Ministerul Educaţiei ia bursele elevilor din ciclul primar, înainte să le ofere. După ce Daniel Funeriu a decis ca şi copiii din clasele I-IV să primească burse de studiu şi de merit, actualul ministru, Cătălin Baba, a cerut modificarea ordinului, după ce a constatat că suma pe care trebuie să o acorde este mult prea mare.
Cei mai buni elevi din clasele I-IV urmau să primească burse de studiu şi de merit din semestrul II al acestui an şcolar. Bursele s-ar fi dat copiilor care au calificativele „bine” şi „foarte bine”.
Noul ministru al Educaţiei, Cătălin Baba, a cerut modificarea ordinului, iar cei mici au fost şterşi de pe lista premianţilor.
„În primul ordin se spune, în mai multe articole, că şi cei mici vor primi burse. Este imposibil, pentru că ei nu pot fi notaţi cu note, ci cu calficative. Sunt imposibil de departajat copiii de la ciclul primar”, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Tudorel Urian.

Cei mai mulţi copii din ciclul primar au obţinut calificativul „foarte bine” şi ar trebui să primească în jur de 130 de lei pe lună. În prezent, doar elevii de gimnaziu au parte de aceste burse.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA