Acasăsinucidere maramuresFRUMUSEȚE - Concursul Miss Holocaust din acest an, câştigat de o participantă...

FRUMUSEȚE – Concursul Miss Holocaust din acest an, câştigat de o participantă născută în România

spot_img

DISTRIBUIȚI

A treia ediţie a concursului de frumuseţe Miss Holocaust a fost câştigată de o participantă în vârstă de 83 de ani, care s-a născut în România, informează Reuters.

Rita Berkowitz, în vârstă de 83 de ani, a fost desemnată câştigătoarea celei de-a treia ediţii a concursului de frumuseţe Miss Holocaust, organizat marţi seară, în oraşul israelian Haifa.

Toate cele 16 participante sunt supravieţuitoare ale Holocaustului. Potrivit site-ului timesofisrael.com, concurentele au fost coafate şi machiate de o echipă de specialişti, înainte de a urca pe podiumul concursului. Participantele la acest concurs insolit au relatat spectatorilor şi membrilor juriului diverse poveşti personale şi au descris felul în care au reuşit să supravieţuiască Holocaustului.

Învingătoarea din acest an, Rita Berkowitz, s-a născut în România şi avea doar şapte ani atunci când a izbucnit cel de-Al Doilea Război Mondial.

„Poate că mesajul meu va ajunge la întregul popor israelian. Poate că toţi evreii, din toate colţurile lumii, se vor întoarce acasă (în Israel, n.r.). Şi vom fi cu toţii mai puternici. Nu ne este frică de nimeni. Evreii nu vor dispărea niciodată din această lume”, a spus Rita Berkowitz.

Ediţia inaugurală a acestui concurs inedit şi controversat a fost câştigată de o altă supravieţuioare a Holocaustului care s-a născut în România – Hava Hershkovitz.

Potrivit experţilor, aproximativ 200.000 de supravieţuitori ai Holocaustului trăiesc în prezent în Israel. Deşi concursul de frumuseţe Miss Holocaust doreşte să crească în rândul populaţiei gradul de conştientizare în ceea ce priveşte nevoile speciale ale acestor persoane ajunse la o vârstă avansată, numeroase voci au criticat virulent concursul Miss Holocaust şi au denunţat o „înfrumuseţare” a subiectului, considerând că această competiţie întinează memoria celor 6 milioane de evrei care au fost ucişi în timpul genocidului nazist.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA