Acasăsinucidere maramuresFRONT COMUN - Aproape 100 de companii contestă ordinul lui Trump privind...

FRONT COMUN – Aproape 100 de companii contestă ordinul lui Trump privind imigrația

DISTRIBUIȚI

FRONT COMUN Aproape 100 de companii de tehnologie, printre care Apple, Google și Microsoft, s-au asociat pentru a contesta în justiţie ordinul lui Trump privind interzicerea temporară a imigraţiei, relatează Reuters și Bloomberg. Companiile susțin că ordinul ”provoacă daune semnificative afacerilor americane”, scrie Libertatea.

 La acţiunea juridică mai participă Facebook, Twitter şi Intel, precum şi companii din afara sectorului IT, cum sunt Levi Strauss şi Chobani.

În total, aproape 100 de companii, între care eBay, Netflix şi Uber, au semnat contenstaţia, după ce au criticat anterior decretul semnat de Donald Trump.

Ordinul temporar al lui Trump referitor la limitarea imigraţiei este cea mai controversată decizie luată de noul preşedinte american în primele două săptămâni de mandat şi întâmpină numeroase contestaţii în justiţie.

În plus, giganții din tehnologie au condamnat la unison această decizie, la scurt timp după ce a intrat în vigoare. De altfel, Google chiar și-a rechemat angajații afectați de acest decret.

Administraţia lui Trup are termen până luni să justifice ordinul care interzice accesul în SUA al cetăţenilor din şapte state preponderent musulmane şi intrarea refugiaţilor, după ce un judecător federal din Seattle l-a blocat vineri cu un ordin temporar.

”Ordinul executiv reprezintă o o îndepărtare semnificativă de la principiile corectitudinii şi predictibilităţii care au guvernat sistemul imigraţiei al Statelor Unite în ultimii 50 de ani”, se arată în contestaţia companiilor.

În acest timp, protestele față de ordinul lui Trump au continuat. Mii de oameni au ieșit pe străzi pentru a condamna politica președintelui privind imigrația. Demonstrațiile nu au loc numai pe teritoriul american, ci în întreaga lume.

sursa

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA