AcasăActualitateSocialTABĂRĂ DE RECREERE – 20 de copii din zona afectată de războiul...

TABĂRĂ DE RECREERE – 20 de copii din zona afectată de războiul din Ucraina au luat parte la antrenamente și jocuri de recreere cu Cristian Balaj

spot_img

DISTRIBUIȚI

TABĂRĂ DE RECREERE  20 de copii, fete și băieți cu vârste între 13 și 15 ani, care provin din zona afectată de război (regiunea Donețk) și din categoriile sociale cele mai defavorizate în această perioadă în Ucraina, se află într-o tabără de recreere în Baia Mare. Ieri au participat la un antrenament condus de Cristian Balaj, președinte al Asociației Județene de Fotbal Maramureș, asistat de arbitrul Zoli Szekely jr.

După un antrenament de încălzire și câteva jocuri, oaspeții din Ucraina au fost împărțiți în două echipe și au jucat un meci de fotbal cu reprize de câte 20 de minute fiecare. Tinerii au savurat timpul petrecut în Sala sporturilor ”Lascăr Pană” și au urmat întocmai instrucțiunile primite de la președintele Asociației Județene de Fotbal Maramureș, Cristian Balaj, asistat de arbitrul Zoli Szekely jr.

„De fiecare dată răspundem prezent atunci când suntem solicitaţi, mai ales când e vorba de asemenea acţiuni. Din păcate în zona Doneţk conflictul încă mocneşte. Cunosc puțin situaţia pentru că am fost în Ucraina, iar cei de acolo povesteau cum au fost nevoiți să îşi părăsească locuințele… Așa că încercăm să îi facem pe acești copii care au venit în Baia Mare să se simtă cât mai bine și, dacă putem să îi facem să uite măcar pentru o clipă de problemele pe care le au acasă, atunci suntem alături de ei!”, a declarat arbitrul FIFA.

Cei 20 de copii din Ucraina se află în Baia Mare la invitația Ministerului Afacerilor Externe, Instituția Prefectului – Județul Maramureș și Serviciul Public Asistență Socială Baia Mare.  Astfel de demersuri se înscriu pe linia sprijinului umanitar concret acordat de România statului vecin Ucraina, în 2015 țara noastră primind, din rațiuni umanitare, 53 de copii provenind din familii care au suferit de pe urma operațiunilor militare desfășurate în contextul conflictului armat din estul Ucrainei.

TABĂRĂ DE RECREERE

Sursă info/foto: www.frf-ajf.ro

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA