spot_img
AcasăActualitate112FRAUDĂ MASIVĂ - Un preot, patron de firmă, câștiga bani din decontarea...

FRAUDĂ MASIVĂ – Un preot, patron de firmă, câștiga bani din decontarea fictivă de servicii medicale de îngrijiri la domiciliu

DISTRIBUIȚI

FRAUDĂ MASIVĂ O amplă operațiune a polițiștilor din Galați a dus la descoperirea unei fraude masive a sistemului asigurărilor de sănătate, pusă la cale de trei societăți, cu complicitatea unor angajați ai Casei de asigurări Galați.

Polițiștii din cadrul IPJ Galați, în colaborare cu cei din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați și Direcției Generale Anticorupție, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, au pus în executare 67 mandate de percheziție și 43 mandate de aducere, într-un dosar penal privind fraudarea sistemului asigurărilor de sănătate.

Potrivit unui comunicat al IPJ Galaţi, 120 de poliţişti au efectuat 67 percheziţii domiciliare într-un dosar penal, în care mai multe persoane sunt bănuite că decontau fictiv servicii medicale de îngrijiri la domiciliu.

Este vorba despre trei societăți comerciale care se ocupau cu îngrijiri la domiciliu, din Nicorești și Tecuci. Care, având complicitatea unor angajați ai Casei de Asigurări Galați, au decontat servicii medicale de îngrijiri la domiciliu, fără a avea însă și pacienți reali pentru unele dosare.

Percheziţiile au vizat ridicarea de sisteme informatice, documente, bunuri şi alte valori, în vederea probării activităţii infracţionale, scrie Observator.

În acelaşi dosar, poliţiştii au pus în executare 43 mandate de aducere, persoanele în cauză fiind duse la sediul IPJ Galaţi, pentru audieri.

Joi seară, au fost reținute șase persoane, asistenți medicali, administratori firme și șeful resurselor umane de la Spitalul Tecuci. Printre cei reținuți se află și un preot din Tecuci, administratorul uneia dintre firme.

sursa info Observator

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA