spot_img
Acasăsinucidere maramuresFRAUDĂ CIBERNETICĂ – Mii de persoane din mai multe țări, păcălite de...

FRAUDĂ CIBERNETICĂ – Mii de persoane din mai multe țări, păcălite de un nigerian pe internet

DISTRIBUIȚI

FRAUDĂ CIBERNETICĂ  Un nigerian în vârstă de 40 de ani a fost arestat pentru fraudarea a mii de persoane din întreaga lume prin intermediul unor escrocherii online în valoare de peste 60 milioane de dolari, au anunţat luni Interpol şi Comisia nigeriană de combatere a infracţionalităţii economice şi financiare (EFCC), relatează agenţia DPA, citată de Agerpres.


Bărbatul, identificat de către Interpol ca fiind ”Mike”, se pare că este şeful unei escrocherii internaţionale cu email-uri care vizează de la întreprinderi mici la cele medii din ţări precum Australia, Canada, India, Malaezia, România, Africa de Sud, Thailanda şi Statele Unite Ale Americii (SUA).

Potrivit Interpol şi EFCC, într-unul din cazuri victima a fost păcălită să plătească suma de 15,4 milioane de dolari. Suspectul a fost arestat în sudul Nigeriei. Se crede că este capul unei reţele de cel puţin 40 de escroci din Nigeria, Malaezia şi Africa de Sud, care trimiteau mesaje de tip malware şi comiteau fraude, au precizat sursele.

El este acuzat, de asemenea, de spălare de bani în China, Europa şi SUA. În cazul lui au fost emise acuzaţii de piraterie informatică, conspiraţie şi obţinerea de bani sub pretexte false.

Sursă info.

Sursă foto.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA