AcasăNews AlertFRAIERII PLĂTESC, ȘMECHERII PRIMESC AVERTISMENT - 0 LEI AMENDĂ a primit patronul...

FRAIERII PLĂTESC, ȘMECHERII PRIMESC AVERTISMENT – 0 LEI AMENDĂ a primit patronul localului din Centrul Vechi deschis peste ora de stingere impusă de restricțiile pandemiei

DISTRIBUIȚI

La finalul săptămânii trecute, un cunoscut local din Centrul Vechi al municipiului Baia Mare a fost depistat ca fiind deschis și după ora 21:00 când toate unitățile de alimentație publică ar trebui să fie închise conform prevederilor impuse la nivel național din cauza pandemiei. Printr-un comunicat de presă primit din partea IPJ Maramureș, aflăm că „în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19. La activitățile desfășurate ieri, 06 februarie a.c., au fost angrenați 107 de polițiști din cadrul I.P.J. Maramureş, jandarmi, poliţişti de frontieră, poliţişti locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ANPC, DSVSA Maramureş, OPC Maramureş şi ai ITM Maramureş. În cadrul celor 16 acțiuni punctuale desfăşurate, au fost verificate 120 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, au fost legitimate 1.748 de persoane și au fost verificate 56 de mijloace de transport, din care nouă mijloace de transport public în comun și doi operatori autorizaţi/transportatori de persoane”.

Tot din comunicat aflăm că în total, pentru neregulile constatate au fost aplicate 157 de sancțiuni contravenționale. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 28.500 de lei.

În contextul în care în ultimele luni, în urma controalelor organizate, mai mulți agenți economici din Baia Mare (și nu numai) au primit amenzi usturătoare pentru mici încălcări ale prevederilor în vigoare (prevederi care se schimbă uneori atât de des și sunt promovate atât de insuficient încât unii patroni efectiv nici nu realizează că încalcă vreo nouă restricție impusă de guvernanți), am solicitat clarificări în plus de la IPJ Maramureș cu privire la sancțiunea acordată în cazul localului depistat ca fiind deschis după ora 21:00. Nu mică ne-a fost mirarea să aflăm că marea sancțiune a fost… “un aversitment”. Adică, 0 LEI. Nu ne bucurăm pentru amenzile luate de alții și nici nu suntem de părere că acest virus ar fi mai ușor de contactat într-un restaurant deschis peste ora 21:00 decât în alte locații unde îmbulzeala este de 10 ori mai mare chiar și în miezul zilei. Cu toate acestea, apare întrebarea firească: de ce unii agenți economici au primit amenzi de mii de lei pentru încălcări nesemnificative ale regulilor, iar alții scapă doar cu o mustrare scrisă? Suntem curioși și așteptăm un punct oficial de vedere din partea Instituției Prefectului Maramureș, respectiv IPJ Maramureș cu privire la ceea ce am putea numi ca fiind un dublu standard aplicat agenților economici din Baia Mare.

Vom reveni cu actualizare la momentul în care vom primi răspuns oficial. Vedeți filmarea colegilor de la Baia Mare TV, care au surprins încălcarea restricției impuse de pandemie în cazul operatorului economic din Centrul Vechi:

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA