Acasăsinucidere maramuresFOTO - Instruire voluntari pe Valea Ruscovei

FOTO – Instruire voluntari pe Valea Ruscovei

DISTRIBUIȚI

Asociaţia Tinerilor Antreprenori Creştini (ATAC) din comuna Poienile de sub Munte, judeţul Maramureş implementează, în parteneriat cu Asociaţia pentru Dezvoltare Locală Ivan Krevan din comuna Repedea, în perioada iunie-decembrie 2013, proiectul „Uloha PC”, finanţat prin Programul „Tineret în Acţiune”, Acţiunea 1.2 – Iniţiative ale tinerilor.

Proiectul urmăreşte dezvoltarea abilităţilor de folosire a computerului de către copiii din cătunul Uloha, comuna Poienile de sub Munte, judeţul Maramureş.

Obiectivele proiectului:

O1. Creşterea accesului la tehnica IT a tinerilor din cătunul Uloha, comuna Poienile de sub Munte, într-o perioadă de 5 luni de zile;

O 2. Promovarea educaţiei non-formale în rândul tinerilor din comuna Poienile de sub Munte, într-o perioadă de 5 luni.

După identificarea potenţialilor voluntari pentru implicarea în cadrul proiectului „ULOHA PC”, Asociaţia Tinerilor Antreprenori Crestini – ATAC a organizat, în perioada 19-21 iulie 2013, un training de instruire a 10 voluntari de pe Valea Ruscovei.

La acest training tinerii voluntari au căpătat informaţii despre:

a) – drepturile şi responsabilităţile voluntarilor, relaţia dintre voluntari şi personalul angajat, motivarea voluntarilor/crearea unor relaţii durabile între voluntari;

b) – învăţarea unor jocuri de animaţie pe care să le folosească în lucrul cu tinerii din cătunul Plaic;

c) – noţiuni de pedagogie/comunicare – transmitere a mesajului, de realizare a unor scurte planificări de predare a noţiunilor de operare pe calculator.

În continuarea proiectului tinerii voluntari selectaţi şi instruiţi vor oferi copiilor şi tinerilor din cătunul Uloha, la fiecare sfârşit de săptămână, servicii de operare pe calculator.

Ne propunem ca până la sfârşitul lunii octombrie 10 tineri din cătunul ULOHA  din comuna Poienile de sub Munte să capete cunoştinţe suficiente de operare pe calculator, crescându-le astfel şansele de integrare în viaţa comunităţii.

Mai multe informații despre proiectul „ULOHA PC” pot fi obținute de la domnul Stuleanic Dumitru – manager de proiect la email: [email protected], telefon 0765 161770, fax 0362819718

MANAGER PROIECT, Stuleanic Dumitru

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA