spot_img
AcasăActualitate(FOTO) INFORMAȚII ȘOCANTE - Unul dintre polițiștii maramureșeni arestați era propus pentru...

(FOTO) INFORMAȚII ȘOCANTE – Unul dintre polițiștii maramureșeni arestați era propus pentru salariu de EXCELENȚĂ

DISTRIBUIȚI

Noi informații șocante apar în cazul celor 9 polițiști maramureșeni de la rutieră, cercetați pentru mai multe infracțiuni (printre care luare de mită și fals intelectual). 6 dintre aceștia au fost arestați prevenitv în timp ce 3, potrivit unor surse din anchetă, ar fi fost lăsați în libertate după ce ar fi semnat un acord de recunoaștere a faptelor.

Surse din cadrul angajaților IPJ Maramureș, citate de VasileDale.ro, arată că unul dintre polițiștii arestați preventiv era propus de către conducerea instituției pentru a primi un… salariu de excelență. Mai mult, se pare că înainte de a fi săltat de către procurori, acestuia i s-a și aprobat acest salariu pentru merite.

Este vorba despre Onisie Gheorghe, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și fals intelectual.

Salariul de excelență, care ar fi fost în valoare de aproximativ 1.200 de lei lunar, urma să fie primit de către agent timp de 6 luni. Surse din poliție arată că acest salariu l-ar fi ajutat pentru pensionare. Unele voci spun că polițistul ar fi vrut să pună “arma-n cui” la începutul anului 2021.

Conform sursei citate, se pare că Onisie a fost propus pentru salariul de excelență de către șeful SPR Maramureș, Dorin Gherman. Conform aceleași surse, adjunctul IPJ Maramureș (Ionel Todoran) ar fi fost cel care a mers cu propunerea la comisarul șef Liviu Grozavu care, după ce inițial a refuzat să aprobe salariul de excelență, s-a lăsat convins într-un final.

IPJ Maramureș confirmă povestea salariului de excelență, însă declară că acesta a fost retras imediat după ce polițistul a fost arestat.

După ce procurorul competent a dispus măsuri preventive față de polițiștii din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Maramures, s-a constatat că, în referire la unul dintre aceștia, se aprobase promovarea unei propuneri de acordare a acestui tip de beneficiu financiar, în cadrul unei ședințe de comandă, la care au participat ofițeri cu funcții de conducere și reprezentanți ai organizațiilor sindicale. În acest context, ieri, 30 iulie 2020, a fost înaintată către conducerea I.G.P.R. o solicitare scrisă de retragere a beneficiului financiar de referință. Înțelegem să ne delimităm efectiv, ferm și concret de orice conduită profesională care nu corespunde standardelor profesionale ale serviciului de politie”, a transmis IPJ Maramureș.

ActualMM

 

Foto: Tudor Marincaș/ Radare Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA