spot_img
AcasăMARAMURESUL ISTORICFOTO - Elevii Şcolii „Nicolae Bălcescu” - vicecampioni naţionali la Concursul tehnico...

FOTO – Elevii Şcolii „Nicolae Bălcescu” – vicecampioni naţionali la Concursul tehnico aplicativ “Cu Viaţa Mea Apăr Viaţa”

spot_img

DISTRIBUIȚI

2.actualmm.ro

In acest sfarsit de saptamana, la Liceul „Grigore Moisil” din Deva, a avut loc faza nationala a concursului „Cu viata mea apar viata”. La competitia, organizată de Inspectoratul Scolar Hunedoara în colaborare cu Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Iancu de Hunedoara” al judetului Hunedoara, au luat parte 21 de echipaje din 16 judete, care au obtinut primul loc la faza zonala a concursului. Echipele intrate in concurs au  susţinut o proba teoretica compusa dintr-un chestionar cu tematică de protectie civila si doua probe practice constand în transportul asistat al unui accidentat aşezat pe o targă pe o distanta de 50 de metri si deplasarea cu masca obturată pe figură într-un raion cu obstacole contaminat.

Judeţul Maramures a fost reprezentat de Echipajul  Scolii „Nicolae Balcescu”  din Baia Mare, cu un echipaj format din elevii Goja Alexandru, Serban Mihai, Funeczan Denis, Funeczan Iosif, împreună cu profesorul coordonator, Ing. Pop Daniel, aceştia reuşind să se claseze pe un meritat loc II, devenind astfel vicecampioni naţionali ai acestui concurs.Concursul “Cu viaţa mea apăr viaţa” reprezintă o activitate, interactivă şi utilă, de pregătire în domeniul protecţiei civile, a elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal şi se organizează în scopul cunoaşterii factorilor de risc generatori de situaţii de urgenţă sau a dezastrelor la care este expusă comunitatea din care elevii fac parte.

Totodată prin această competiţie se urmăreşte adoptarea comportamentului adecvat şi cunoaşterea modului de acţiune în cazul iminenţei producerii sau al apariţiei unei situaţii de urgenţă. Nu in ultimul rand, probele concursului „Cu viata mea apar viata” au rolul de a forma spiritul de solidaritate şi implicarea individuală sau în echipă în acţiunile de prevenire şi de intervenţie în situaţii de urgenta.

Informaţii şi fotografii furnizate de lt. Adrian Sabou, ISU Maramureş

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA