spot_img
AcasăEvenimentSportREUNIRE AMÂNATĂ DIN NOU - Lotul FCM Baia Mare, lider în Liga...

REUNIRE AMÂNATĂ DIN NOU – Lotul FCM Baia Mare, lider în Liga a II-a, în situație incertă

spot_img

DISTRIBUIȚI

Situație incertă la FCM Baia Mare. Chiar dacă lotul liderului Ligii a II-a de Fotbal trebuia să se reunească în data de 11 ianuarie, acest lucru nu s-a întâmplat nici astăzi. Datorită restanțelor financiare, momentul a fost amânat până la o nouă convocare. Cel mai probabil reunirea nu va avea loc înainte de 25 ianuarie. În momentul de față restanțele către jucători sunt mari, FCM Baia Mare având datorii inclusiv către Primăria Baia Mare. Din acest motiv Administrația Publică Locală a municipiului Baia Mare nu poate finanța echipa de fotbal.

Situația este cu atât mai grea la clubul de fotbal băimărean cu cât zece dintre jucătorii echipei au depus memorii la Federația Română de Fotbal. În cazul a doi dintre ei, clubul a fost deja amendat de federație cu suma de 3.000 de lei pe jucător și cu obligația ca fotbaliştii să își primească restanțele financiare până astăzi, 20 ianuarie. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, FCM Baia Mare va fi depunctată cu două puncte pe jucător și va avea interzis la transferuri.

„Încă nu știm nicio dată concretă pentru reunire. Nu ne-am făcut nici programul de pregătire, nu am stabilit niciun meci amical, pentru că nu avem garanția că plecăm undeva. După părerea mea, cel mai repede va fi reunirea pe 25 ianuarie. Dar nu cred nici atunci. Suntem într-o situație incertă”, a spus Dorin Toma, antrenorul FCM Baia Mare.

Despre problemele din interiorul FCM Baia Mare au vorbit și fotbaliștii. Ionuț Bratima, unul dintre jucătorii cu memorii depuse la Federația Română de Fotbal, a vorbit pentru o publicație din Alba Iulia despre situația în care se află acum.

„Deja nu mai este o surpriză pentru nimeni situația dificilă prin care trece fotbalul românesc. Sunt exemple atât la Liga I, cât și la Liga a II-a în care cluburile au restanțe către jucători și, chiar mai rău, echipe precum FC Bihor sau Caransebeș care au ajuns la faliment. Este trist că și la Baia Mare lucrurile stau la fel de prost și o echipă care în vară reușea promovarea în Liga a II-a şi acum termină turul campionatului pe locul 1 a ajuns să își amâne reunirea lotului tocmai din acest punct de vedere. Acum eu sper și am încredere că lucrurile se vor rezolva cât mai repede și așa să continuăm cu toții ceea ce am început încă de anul trecut și de ce nu, la sfârșitul sezonului să ne bucuram de o nouă promovare, dar de această dată în Liga I”, a declarat Ionuț Bratima pentru absport.ro.

Potrivit calendarului, în data de 27 februarie FCM Baia Mare trebuie să susțină primul meci în Liga a II-a. Cei zece jucători care au depus memorii la Federația Română de Fotbal au specificat în demers că prin acest lucru doresc să își recupereze restanțele financiare și nu să fie declarați liber de contract.

Sursă Foto: fcmbaiamare.ro

Simona Vasiac

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA