AcasăEvenimentSportFotbal. Liga a II-a. În sfârșit, victorie pentru băimăreni acolo unde nu...

Fotbal. Liga a II-a. În sfârșit, victorie pentru băimăreni acolo unde nu se aștepta nimeni!

DISTRIBUIȚI

FC Maramureş Universitar Baia Mare a câştigat vineri, la Arad, cu scorul de 1-0 (0-0), partida cu UTA, unicul gol al meciului contând pentru etapa a XXVI-a a Ligii a II-a fiind marcat de Tănasă, în minutul 87.

Golul maramureşenilor a fost prefaţat de o ocazie ratată de Roman, portarul Amadio respingând cu greu în corner şutul de la marginea careului expediat de jucătorul oaspeţilor. Cornerul a fost executat de Roman, iar Tănasă a trimis mingea în poarta arădenilor, de la 6 metri. Cu această victorie, FC Maramureş a câştigat trei puncte necesare pentru evitarea retrogradării, în timp ce UTA se îndepărtează de podiumul Seriei a II-a.

Etapa următoare, care se va desfăşura miercuri, 16 mai, UTA va întâlni, în deplasare, Luceafărul Oradea, iar FC Maramureş se va deplasa la Bistriţa pentru meciul cu Gloria.

Buia recunoaște: „Președintele mi-a făcut echipa pentru acest meci”

FC Maramureş a obținut o victorie mare la Aradvineri seara. Într-o partidă în care 90 la sută din timp s-au apărat și au refuzat jocul, băimărenii au lovit decisiv la singurul şut pe spațiul porții, cu trei minute înainte de final! „Am tratat fiecare meci la victorie, iar astăzi am reușit. UTA a jucat foarte frumos, a avut multe ocazii și, spre binele nostru, nu le-a intrat. Noi am fructificat acea ocazie avută și ne-am salvat de la retrogradare cu această victorie. Mai aveam meciuri grele, cu Bistrița și Luceafărul, de aceea era important pentru noi să luă azi punctele. Dacă am fi luat un gol în prima repriză, așa cum a fost cu Poli și Severinul, altul ar fi fost rezultatul”, a declarat Romulus Buia, care a admis și că împotriva echipei sale se putea dicta un penalty.
Fără a fi întrebat, antrenorul moroşenilor a făcut și o declarație surprinzătoare. „Meritul acestei victorii este al domnului președinte, căci el a făcut echipa pentru acest meci. M-a rugat să îl las să o facă și l-am lăsat. E prima dată când se întâmplă acest lucru, ne-am înțeles asupra acestui lucru. A creionat formația cum a vrut și a ieșit bine. Poate lucrăm pe viitor împreună, dacă reușim să câștigăm meciurile de fiecare dată”, a spus tehnicianul băimărean.

Dan Hotico, Becali de Baia Mare: „I-am cerut lui Buia să mă lase să mă joc”

La finalul partidei câștigate pe terenul UTA-ei, Romică Buia a spus franc că nu el este cel care a făcut primul unsprezece și tactica pentru partida de laArad. Principalul artizan al uneia dintre marile surprize asle sezonului a fost chiar finanțatorul băimărenilor, Dan Hotico.
Probabil, acesta s-a inspirat după Gigi Becali, cel care obişnuieşte să-şi folosească antrenorii pe post de marionete. Oarecum, finanțatorul celor de la Baia Mare a rezolvat încă din start această problemă, el luând loc direct pe bancă. „Eu finanțez, e jucăria mea și am cerut să fiu lăsat să fac echipa de această dată. Dacă tot promovăm o serie de jucători tineri, de ce să nu mergem cât mai mult pe mâna lor? Trebuie să recunoaștem că am avut şi noroc. Nu am făcut echipa bazându-mă doar pe fler, am fost și eu prieten cu fotbaliștii, ba chiar am și jucat la nivelul ligii a doua. Sunt foarte mulțumit de domnul Buia, e un antrenor foarte bun, dar i-am cerut să mă lase să mă joc. Nu mă compar cu Gigi Becali, eu doar am vrut să arăt autorităților locale că dacă îţi dorești cu adevărat ceva, atunci chiar poți realiza”, a menționat Hotico.
Patron al unei firme d pază din oraşul din Dealul Florilor, Hotico a anunțat deja că este dispus ca de la anul să cedeze echipa ori autorităților locale, ori celor de la Timișoara! „Eu nu mai pot susține de unul singur echipa, nu am posibilități financiare. Am spus că, ardelean fiind, pot să cedez echipa celor din Timișoara. Acolo oamenii sunt pasionați de fotbal, au o galerie frumoasă ca la Arad și, dacă se vrea, dau o mână de ajutor. Dacă nu vom merge la Timișoara, nu știu dacă voi mai susține echipa, pentru că și buzunarele mele sunt tot mai goale”, a menționat cel care, prin inspiraţia sa, a scos Campioana Provinciei defintiv din lupta pentru promovarea în Liga I.

(sursa: sportarad.ro)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA