AcasăEvenimentSportFotbal feminin , Liga I-ii seria Vest. O nouă victorie categorică, obţinuta...

Fotbal feminin , Liga I-ii seria Vest. O nouă victorie categorică, obţinuta in deplasare, de fetele de la Independenţa!

DISTRIBUIȚI

UTA Arad – Independenţa Baia Mare  2-4 (0-3)

Au marcat pentru Independenţa: Ionela Vidican 2 , Dana Pauşeniuc 1 şi Cristina Peride 1 (penalty)

Independenta Baia Mare: Ana Matesan -Monica Filep,,Florica Codrea(cap) ,Irina Codrea,Crina Cîmpan- Diana Pop, Cr.Peride,Alexandra Zsiga, Dana Pauşeniuc-Ionela Vidican,Nicoleta Iorga. Au mai evoluat : Diana Ardelean,Alexandra Buia,Andreea Pop si Anca Ielenschi. Antrenor – Vasile Stenicică.

După victoria obţinută acum două săptămîni  la Timişoara, fetele de la Independenţa Baia Mare confirmă forma deosebită în care se află, şi reuşesc o nouă victorie de răsunet în deplasare. De data aceasta “victima” băimărencelor se numeste UTA Arad, o echipă cu tradiţie în fotbalul românesc.Plecate de acasă cu gîndul doar la victorie fetele noastre au evoluat dezinvolt, hărţuindu-şi în permanenţă adversarul.Faptul că, în prima repriză a partidei, gazdele n-au avut nici măcar o singură ocazie la poarta băimărencelor spune totul despre seriozitatea cu care fetele au pregătit şi abordat acest meci.Dealtfel scorul la pauză: 3-0 pentru Independenţa este edificator în acest sens.Goluri: Ionela Vidican,Dana Pauşeniuc si Cristina Peride din penalty.

În partea a doua a meciului, pentru a roda şi alte jucătoare, antrenorul Stenicică face cîteva schimbări in angrenajul de bază al echipei iar jocul se mai echilibrează spre final.Băimărencele mai marchează odată prin aceeaşi incisivă Vidican iar gazdele inscriu şi ele pe final două goluri.

A fost un meci în care nu s-a pus nicio clipă problema învingătoarei.

În urma acestui rezultat Independenţa urcă pînă pe locul 5 la egalitate de puncte(19)cu învinsa de astăzi UTA.

Felicitări fetelor si conducerii tehnice!

PS. În urmă cu cîteva zile, Consiliul local Baia Mare a acordat sume în bani solicitanţilor din Baia Mare care au depus  proiecte pentru activitatea sportivă.Independenţa Baia Mare a depus un asemenea proiect primind suma de 5000 de Lei! Mi se pare o sumă mult prea “modestă” în raport cu cheltuielile pe care le suportă acestă grupare.Fotbalului feminin i s-au acordat tot atîţia bani precum echipelor de juniori . Nu s-a ţinut cont că acestă echipă este printre puţinele formaţii care reprezintă Maramureşul în LIGA NATIONALĂ, nu s-a ţinut cont de cheltuielile uriaşe pe care le implică deplasările lungi in oraşe ca:Timişoara,Oradea,Craiova(doua deplasări),Reşiţa,Reghin,Arad,Cluj-Napoca(doua deplasări) . Poate la o nouă rectificare bugetară aleşii băimăreni işi vor întoarce faţa şi spre aceste fete minunate care, iată “tac si fac”! Sper ,ca măcar consilierii judeţeni să dea dovadă de mai multă “dărnicie” la împarţirea banilor pentru sport!

Text si foto Mircea Pauşeniuc

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA