AcasăEvenimentACTUALIZARE: Mureşan transferat la Penitenciarul Jilava! Fostul ministru a leșinat în arest!

ACTUALIZARE: Mureşan transferat la Penitenciarul Jilava! Fostul ministru a leșinat în arest!

DISTRIBUIȚI

ACTUALIZARE: Mureşan transferat la Penitenciarul Jilava!

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a admis luni cererea apărătorilor fostului ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureşan care au solicitat încuviinţarea unor specialişti care să efectueze o expertiză medicală în cazul lui Mureşan şi a decis transferarea acestuia de la Penitenciarul Gherla la Penitenciarul-Spital Bucureşti Jilava, pentru a beneficia de îngrijirea medicală adecvată.
Apărătorii fostului ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureşan au cerut luni la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie suspendarea judecării recursului la decizia prin care acesta a fost condamnat la trei ani de închisoare în dosarul „Caltaboşul”, pe motiv că este grav bolnav, informează Agerpres.
Judecarea recursului a început luni cu o întârziere de circa o oră, cauzată de îngrijirile pe care Mureşan le-a primit din partea unui echipaj de ambulanţă sosit la sediul ÎCCJ, întrucât acestuia i s-a făcut rău.
Apărătorii lui Mureşan au reclamat în instanţă faptul că au semnalat încă de la ora 9,30 că clientului lor îi este rău, însă a fost chemată o ambulanţă de-abia în jurul orei 13,00.
„Vă rog, scoateţi-i cătuşele în acest moment”, s-a adresat preşedintele Completului de cinci judecători al ÎCCJ poliţistului care l-a adus în sala de judecată pe Ioan Avram Mureşan, vizibil suferind.
Avocaţii lui Mureşan au susţinut că acesta suferă de diabet şi este expus unui risc ridicat de infarct şi atac cerebral şi au solicitat un raport de expertiză din partea unor specialişti de la Institutul de Medicină Legală din Bucureşti.
„Clientul nostru suferă de HTM gradul 3 risc ridicat, ceea ce înseamnă că este supus unui risc de infarct şi atac cerebral în permanenţă. În plus, începe să aibă o paralizie a membrelor inferioare şi nu mai poate face faţă judecării recursului. Toate acestea trebuie corelate cu evenimentul tragic când unicul său fiu, în vârstă de 31 de ani, a decedat. Acest lucru l-a prăbuşit definitiv”, a spus avocatul lui Mureşan.

Fostul ministru al Agriculturii, băimăreanul Ioan Avram Muresan, a avut nevoie, luni, de o ambulanta la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ). Muresan, a lesinat in camera in care stau arestatii inainte de a intra in sala de judecata de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Se pare ca acesta sufera de hipoglicemie, conform Romania Tv.
Un episod similar s-a petrecut si in 16 aprilie 2010, cand trebuiau vizionate materiale audio-video in dosarul „Caltabosul”.
Ioan Avram Muresan a fost condamnat luni la 7 ani de inchisoare cu executare. Decizia este o premiera pentru Romania si este definitiva. Fostul ministru al Agriculturii este acuzat de deturnare de fonduri, prejudiciul inregistrat fiind de aproape 30 de miliarde de lei vechi.
Faptele au fost comise in 1999, in timpul guvernarii CDR, cand Muresan era membru al Guvernului din partea PNTCD. Dosarul a fost deschis insa in 2003, in timpul guvernarii Nastase.
Procurorii anticoruptie au decis in 12 septembrie 2003 inceperea urmaririi penale impotriva lui Ioan Avram Muresan pentru infractiunile de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, deturnare de fonduri si fals intelectual.

Potrivit procurorilor, Muresan ar fi aprobat scoaterea din rezervele de stat a cantitatii de 5.000 de tone de ulei brut de floarea-soarelui si ar fi pus-o la dispozitia unei societati comerciale care nu indeplinea conditiile prevazute de lege pentru a beneficia de imprumuturi din rezerva nationala.

Intr-un alt proces, acesta este judecat complicitate la cumparare de influenta, in forma continuata, alaturi de Decebal Traian Remes, ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale in perioada aprilie-octombrie 2007, acuzat de trafic de influenta, potrivit Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.






TE-AR MAI PUTEA INTERESA