AcasăMARAMURESUL ISTORICFoşti angajaţi ai SRI, judecaţi după ce ar fi omorât în bătaie...

Foşti angajaţi ai SRI, judecaţi după ce ar fi omorât în bătaie un hoț, la ordinul superiorului!

spot_img

DISTRIBUIȚI

Trei foşti caporali din SRI Timiş şi un superior al acestora, o femeie locotenent-colonel, sunt judecaţi pentru lovituri cauzatoare de moarte şi purtare abuzivă, de Tribunalul Militar Timişoara, după ce superiorul le-ar fi ordonat celor trei să bată trei persoane care voiau să fure fier vechi din curtea instituţiei.
Unul dintre presupuşii hoţi a murit în urma loviturilor primite. Incidentul a avut loc anul trecut, iar procurorii militari au deschis dosar penal în luna octombrie 2011.
Prim-procurorul Parchetului Militar Timişoara, Radu Ilina, a declarat corespondentului Mediafax că dosarul a patru foşti angajaţi ai SRI va fi judecat la Tribunalul Militar Timişoara, primul termen fiind stabilit pentru 29 noiembrie.

Sorin Sava, purtătorul de cuvânt al SRI, a recunoscut că evenimentul a avut loc anul trecut şi că angajaţii SRI au folosit forţa depăşindu-şi atribuţiile şi nerespectând procedura în astfel de situaţii. Cei patru au fost trecuţi în rezervă imediat după incident.
Avocatul a doi dintre foştii angajaţi ai SRI Timiş implicaţi în acest caz, Călin Stăiculescu, a declarat corespondentului Mediafax că cei patru inculpaţi sunt judecaţi în libertate pentru lovituri cauzatoare de moarte şi purtare abuzivă.
„Dosarul se află în curs de cercetare la un judecător al Tribunalului Militar Timişoara, având ca prim termen de judecată data de 29 noiembrie 2012. Cei trei angajaţi ai SRI, Lucian Gurlui, Bogdan Ioan Ghiţă şi Deian Giurgev, au ascultat ordinul superiorului lor, locotonent-colonelul în rezervă Camelia Maria Toman. Ea a dat ordin celor trei să bată trei persoane intrate în curtea SRI cu scopul de a sustrage fier vechi. În urma acestei altercaţii, una dintre cele trei persoane a decedat, celelalte două suferind doar răni uşoare”, a declarat avocatul.
Dosarul a fost instrumentat de Parchetul Tribunalului Timişoara, apoi a fost preluat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind instrumentat din nou, de această dată de Secţia Parchetelor Militare. Această instituţie a decis retrimiterea dosarului la Timişoara pentru a fi judecat la Tribunalul Militar.
Potrivit avocatului Călin Stăiculescu, inculpaţii riscă până la 15 ani de închisoare în acest caz.
Avocatul Călin Stăiculescu a explicat că atât cei trei angajaţi ai SRI, cât şi superiorul lor au fost trecuţi în rezervă, până la finalizarea procesului.
„Conform legilor, se dispune trecerea în rezervă în cazul în care angajaţi ai unei instituţii cum este SRI sunt anchetaţi”, a explicat Stăiculescu. (gandul.info)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA